• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brivio: Θέλουμε Τίτλο
Με αναβάτη που ανδρώθηκε μαζί μας!
Νέα 28/02/2019 - 11:47

Δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι η Suzuki ήταν η μεγάλη έκπληξη των φετινών χειμερινών δοκιμών.

 

Άλλωστε το εργοστάσιο είχε εντυπωσιάσει ήδη από πέρυσι και ειδικά με το δυνατό φινάλε στα τελευταία GP, αναγκάζοντας τον Valentino Rossi να παραδεχτεί ότι η GSX-RR είναι καλύτερη από την Μ1.

 

Ωστόσο δεν χωρά αμφιβολία ότι η Suzuki έκανε ακόμα ένα βήμα μπροστά φέτος το χειμώνα, κάτι διόλου εύκολο καθώς ήδη είχε μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα.

 

Πέρα από τη μοτοσυκλέτα όμως, είναι και ο Alex Rins που έχει ωριμάσει και δείχνει έτοιμος να περάσει στο επόμενο στάδιο: ν’ αρχίσει να κερδίζει. Το ταλέντο, αναμφίβολα, το έχει.

 

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Davide Brivio (αριστερά στη φωτό), ο Team Manager της ομάδας, δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.

 

«Τα πήγαμε καλά φέτος το χειμώνα και πραγματικά με εξέπληξε ευχάριστα η ταχύτητά μας. Είδα τον Alex να έχει δυναμώσει και να έχει ωριμάσει».

 

«Του είχα πει ότι αυτός πρέπει να είναι ο αρχηγός μας και κάνει ό,τι του ζητήσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

«Ήδη από πέρυσι, μετά το τέλος της σεζόν, δούλεψε για να ετοιμάσει τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα του. Τώρα έχει περισσότερη εμπειρία κι αυτό σημαίνει ότι είναι πιο ήρεμος και πιο ασφαλής».

 

Κι ο ρόλος του Mir; «Ελπίζω ότι θα έχουμε δυο αρχηγούς», απαντά ο Brivio γελώντας. «Αυτό που του ζήτησα είναι να το διασκεδάσει και να παίξει με τη μοτοσυκλέτα για 1 χρόνο».

 

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι ένα τεράστιο ταλέντο και ότι μπορεί να γίνει ένας εκ των κορυφαίων οδηγών στην κατηγορία. Είναι θέμα χρόνου».

 

Μια ερώτηση που απασχολεί αρκετούς οπαδούς του εργοστασίου, είναι γιατί εμμένει σε νέους και ταλαντούχους αναβάτες και δεν κυνηγά κάποιον έμπειρο και φτασμένο.

 

Θυμίζουμε ότι η Suzuki θα μπορούσε να κάνει προσφορά στον Jorge Lorenzo και ίσως να τον δελεάσει να συμφωνήσει μαζί της, όταν ο Ισπανός δεν είχε κάποια άλλη πρόταση.

 

«Μας αρέσει η ιδέα να ανδρώνονται οι αναβάτες σε εμάς. Τώρα έχουμε δυο αναβάτες που μπορούν να γίνουν κορυφαίοι».

 

«Απλά χρειαζόμαστε χρόνο και να τους δώσουμε ό,τι χρειάζεται έτσι ώστε να εκμεταλλευτούν στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητές τους».

 

«Αυτό που σκεφτόμαστε τώρα, είναι η φιλοδοξία μας να κερδίσουμε τον Τίτλο μ’ έναν οδηγό που μεγάλωσε σ’ εμάς».

 

«Ξέρω ότι είναι πιο δύσκολα έτσι, αλλά είναι αυτό που έχουμε αποφασίσει να κάνουμε».

 

Μια δορυφορική ομάδα σίγουρα θα βοηθούσε… «Βεβαίως, αλλά υπάρχουν θετικά κι αρνητικά σε όλα τα πράγματα».

 

«Ένας νεοφερμένος, έχει περισσότερη ηρεμία σε μια δορυφορική ομάδα. Όμως σε μια εργοστασιακή μπορεί να καταλάβει αμέσως τι πίεση θα έχει να αντιμετωπίσει».

 

Ο στόχος του για τον πρώτο Αγώνα της χρονιάς, στις 10 Μαρτίου;

 

«Σίγουρα θα μου άρεσε να κερδίσουμε, αλλά δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό μιας και ξέρω ότι αντιμετωπίζουμε πολύ δυνατούς αντιπάλους».

 

«Πέρυσι βέβαια, αγγίξαμε τη νίκη σε κάποιες περιπτώσεις κι έτσι… γιατί όχι;»

Επόμενο άρθρο »

Miller: Μια πολύ…

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Πιο δύσκολα με τον Marc

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα