• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Bautista: Η νέα Panigale V4 R
Είναι μια MotoGP για το δρόμο!
Νέα 25/02/2019 - 12:29

Πως θα περιέγραφε ο Alvaro Bautista τη νέα Panigale V4 R στα SBK-Motul; «Θα έλεγα ότι είναι μια μοτοσυκλέτα MotoGP για το δρόμο!»

 

Ο Ισπανός κυριάρχησε απόλυτα στους Αγώνες αυτό το Σ/Κ στο Phillip Island, κατακτώντας τη νίκη και στους τρεις για να γράψει ιστορία στο ντεμπούτο του στα SBK-Motul.

 

«Είναι απίστευτο. Ζω ένα όνειρο!» ήταν τα πρώτα του λόγια χτες. «Δεν ήταν εύκολα απέναντι στον Rea στον Αγώνα της Superpole».

 

«Επιπλέον, οι συνθήκες το πρωί ήταν διαφορετικές απ’ αυτές το απόγευμα. Όμως κερδίσαμε και στους δυο Αγώνες κι αυτό είναι που μετράει».

 

Και μάλιστα είχε καταφέρει να κάνει διαφορά 18’’ από τον Jonathan Rea, λίγο πριν τελειώσει ο χτεσινός Αγώνας. Πως το εξηγεί αυτό;

 

«Ειλικρινά δεν ξέρω! Απλά οδηγούσα τη μοτοσυκλέτα όπως έκανα και στα τεστ. Πίεζα από την αρχή και μετά διαχειρίστηκα τα ελαστικά. Μας βοήθησαν και τα ηλεκτρονικά».

 

Μέσα σε λίγους μήνες, ο Bautista κατάφερε να συνηθίσει τα νέα ελαστικά της Pirelli και να τα διαχειρίζεται σαν βετεράνος των SBK!

 

«Είναι τελείως διαφορετικά σε σχέση με τα Michelin. Και η ιπποδύναμη είναι μικρότερη, αλλά δεν με πειράζει. Επίσης το μπροστινό είναι απίστευτο. Αν το χάσεις στο MotoGP θα βρεθείς αμέσως στο έδαφος, ενώ εδώ μπορείς και ανακάμπτεις».

 

Το Σ/Κ ήταν μαγικό για τον Bautista: «Ήρθα εδώ χωρίς προσδοκίες! Δεν περίμενα κάτι τέτοιο! Δεν έχω βιώσει ένα τέτοιο Σ/Κ εδώ και δέκα χρόνια».

 

Ο επόμενος Αγώνας θα διεξαχθεί στην πίστα της Ταϊλάνδης.

 

«Εδώ ήταν μια πίστα που μου αρέσει πάρα πολύ. Είμαι βέβαιος ότι στην Buriram ο Rea θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικός».

 

«Μ’ αρέσει και η Chang και θα έχω την ίδια νοοτροπία, γνωρίζοντας βέβαια ότι η πίστα εκεί είναι διαφορετική. Με την Ducati είμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά όχι στο 100% έτοιμοι».

Επόμενο άρθρο »

Rins: Στο σωστό δρόμο

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα ποινή στο MotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα