• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Quartararo: Θα είναι δύσκολα…
Όμως χρειάζομαι την εμπειρία!
Νέα 22/02/2019 - 16:31

Ο οδηγός της Petronas Yamaha, Fabio Quartararo, θα γίνει ο πρώτος οδηγός που θα κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία σε ηλικία 19 χρόνων, εδώ και 15 χρόνια!

Ο προηγούμενος που το είχε κάνει αυτό ήταν ο Michel Fabrizio το 2004, όμως ο νεαρός Γάλλος σύντομα θα τον ξεπεράσει. Το ρεκόρ πάντως ανήκει στον John Hopkins, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία (Suzuka 2002) σε ηλικία 18 ετών και 11 μηνών.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, o Fabio δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι πιστεύει πως πήρε την σωστή απόφαση για την άνοδο του στη μεγάλη κατηγορία.

Για την ακρίβεια ο Quartararo είπε:

«Δεν πιστεύω πως είναι νωρίς. Είναι αλήθεια πως συζητούσαμε γι’ αυτό από τον περσινό Αγώνα στο Assen. Ο μάνατζερ μου μού είπε ότι έχω μια ευκαιρία να ανέβω στο MotoGP όμως πρέπει να το σκεφτώ καλά.»

«Είπα στον εαυτό μου πως δεν γίνεται να απορρίψω αυτή την ευκαιρία της Yamaha. Πιστεύω πως κερδίζεις πολλή εμπειρία με το να είσαι στο MotoGP και όσο πιο σύντομα γίνει τόσο το καλύτερο.»

Ο Fabio παρομοίασε την κατάσταση του με αυτή του ποδοσφαιριστή, Kylian Mbappe, ο οποίος σε νεαρή ηλικία είχε σημαντικό ρόλο στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου.

«Η αλήθεια είναι πως είδα μια συνέντευξη του Kylian στην οποία δήλωσε πως δεν χρειάζεται να μιλάει για την ηλικία του και πιστεύω πως και στους Αγώνες μοτοσυκλετών συμβαίνει το ίδιο.»

«Σίγουρα θα είναι δύσκολα αλλά τώρα χρειάζομαι εμπειρία και να ανέβω στην κατάταξη

Στο τεστ της Μαλαισίας ο Fabio τερμάτισε στην 16η θέση πετυχαίνοντας το στόχο του όμως ανέβασε και άλλο τον πήχη θέλοντας να πάρει τους πρώτους του βαθμούς από τον πρώτο Αγώνα στο Qatar,

«Ελπίζω να πάρω τους πρώτους μου βαθμούς στον πρώτο Αγώνα. Θα ήταν τέλειο.»

«Πιστεύω πως εάν συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι, μπορεί να είναι εφικτό. Έχουμε φτάσει σε έναν πολύ καλό σημείο με το ρυθμό Αγώνα και είμαι ικανοποιημένος.»

Ο νεαρός Γάλλος είχε την ευκαιρία να οδηγήσει μια από τις μοτοσυκλέτας του 2019 παρά το αρχικό πλάνο της Yamaha που τον ήθελε με μοτοσυκλέτα του 2018.

Όμως ο Quartararo δυσκολεύτηκε να βρει τις διαφορές ανάμεσα στις δύο μοτοσυκλέτες στην πρώτη του επαφή με την καινούργια Μ1 2019.

«Είναι μοτοσυκλέτα του 2019 αλλά είναι Β επιλογής. Δεν ξέρω ακόμα καλά την μοτοσυκλέτα όμως έκανα πάνω από 500 γύρους και κάποια μικρά κομμάτια ήταν διαφορετικά από τις εργοστασιακές.»

«Ξέρουμε πως η Yamaha είναι μια καλή μοτοσυκλέτα για ένα νεοφερμένο αλλά δεν μπορώ να την συγκρίνω με κάποια μοτοσυκλέτα από τις προηγούμενές μου.»

«Η Moto2  με την MotoGP δεν έχουν κανένα κοινό

«Στην Valencia και στην Jerez είχα μια μοτοσυκλέτα 2018 και τώρα έχω μια 2019.»

«Δεν έχω αρκετή πείρα για να μπορώ να καταλάβω την διαφορά αλλά δοκίμασα κάποια εξαρτήματα και μπόρεσα να δώσω κάποιες πληροφορίες στους εργοστασιακούς οδηγούς.»

«Τώρα ξεκινάω να αισθάνομαι την αλλαγή στο set-up πάνω στην μοτοσυκλέτα μου

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Αυστραλία: Superpole

« Προηγούμενο άρθρο

Bautista: Είμαστε ένα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα