• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SCOT RACING: Αποσύρει τη συμμετοχή της από τα MotoGP.
Το HRC έτοιμο να δώσει μοτοσυκλέτες σε νέα δορυφορική ομάδα.
Νέα 11/11/2009 - 07:40

Οι λίγες ελπίδες για παραμονή της ομάδας Scot Racing στα MotoGP έσβησαν. Η Ιταλική ομάδα, φετινή Πρωταθλήτρια στα 250cc με τον Hiroshi Aoyama, ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη Μεγάλη Κατηγορία. Κύρια αίτια ήταν η μικρή επιτυχία στη συγκεκριμένη κατηγορία σε συνδυασμό με την έλλειψη χρηματοδότησης, που ουσιαστικά καταδίκασε το σχέδιο των Ιταλών για συνέχεια στα MotoGP.

 

Tο πλάνο για την επόμενη χρονιά προέβλεπε ότι η ομάδα της Scot θα συνέχιζε να συμμετέχει με μια μοτοσυκλέτα της Honda και αναβάτη τον Alex De Angelis. Ταυτόχρονα, βασικός χρηματοδότης του όλου εγχειρήματος θα ήταν η κυβέρνηση του San Marino. Τελικά, η κυβέρνηση του μικρού Ιταλικού κρατιδίου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση μιας ομάδας MotoGP, για μια ολόκληρη αγωνιστική σεζόν. Ο De Angelis και ο manager του συνέχισαν να αναζητούν χορηγό, όμως η υπομονή της Honda εξαντλήθηκε. Κατά συνέπεια, η ομάδα αποχωρεί από τα MotoGP και το 2010 θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην νεοσύστατη Moto2.

Scot Racing Talmacsi 2
Scot Racing Talmacsi 2

 

Παρόλα αυτά, η Honda θα προσπαθήσει να κατεβάσει και έβδομη RC212V στο grid του 2010. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε εκπρόσωπος του Ιαπωνικού εργοστασίου, η Honda , μετά χαράς θα παρέχει μια, ή ακόμα και δύο μοτοσυκλέτες, αν εμφανιστεί κάποια ομάδα που καλύπτει τις απαιτήσεις και διαθέτει την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη. Βεβαίως, τα πάντα εξαρτώνται από τα διαθέσιμα κεφάλαια. Μια δορυφορική ομάδα απαιτεί κάθε χρόνο γύρω στα 5 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες της, τα οποία σίγουρα είναι αρκετά χρήματα. Ταυτόχρονα, το HRC θα πρέπει να πειστεί ότι οι αναβάτες της νέας ομάδας θα είναι ανταγωνιστικοί και ότι θα μπορούν να παρουσιάσουν ένα θετικό πρόσωπο.

 

Σίγουρα οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, αλλά το Ιαπωνικό εργοστάσιο αισιοδοξεί ότι κάποια ομάδα θα παρουσιαστεί που να καλύπτει της απαιτούμενες προδιαγραφές. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Επόμενο άρθρο »

FIAT YAMAHA: Επιτυχημένες οι πρώτες δοκιμές!

« Προηγούμενο άρθρο

VALENCIA TEST LIVE: Η τελική κατάταξη: Lorenzo 1ος

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα