• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
«Πρέπει να είμαστε σίγουροι»
Ταχύτερος όλων ο Vinales, αλλά....
Νέα 22/11/2018 - 11:04

Αν και κατάφερε να είναι μπροστά και τις δυο ημέρες των δοκιμών στην Valencia, ο Maverick Vinales παρουσιάζεται συγκρατημένος.

 

Ο Ισπανός, όπως και ο Valentino Rossi, είχαν στραμμένη αποκλειστικά την προσοχή τους στα δυο διαφορετικών προδιαγραφών μοτέρ που είχαν στην Ισπανία.

 

«Τίποτε άλλο.... μόνο τους κινητήρες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα», σχολίαζε μετά ο Vinales, με το νέο του αγωνιστικό νούμερο (12).

 

Η Yamaha θέλει ένα μοτέρ ακόμα πιο ομαλό, ώστε να βοηθήσει στο θέμα με την επιτάχυνση που έχουν και κατ’ επέκταση στη μεγαλύτερη φθορά των ελαστικών.

 

Την πρώτη ημέρα, ο πρώτος κινητήρας που δοκίμασαν άφησε καλές εντυπώσεις, αλλά το ίδιο συνέβη και χτες, οπότε η τελική επιλογή δεν είναι εύκολη υπόθεση.

 

«Είναι πολύ δύσκολο. Δεν μπορώ να είμαι 100% σίγουρος ποιός κινητήρας είναι ταχύτερος. Θα το δούμε και πάλι στην Jerez για να είμαστε πιο σίγουροι».

 

«Εδώ δεν ήταν τόσο εύκολα τα πράγματα γιατί η πίστα άλλαζε συνεχώς. Οι διαφορές είναι μικρές αλλά πολλές και είναι σημαντικές σε έναν ολόκληρο γύρο».

 

«Τις πιο πολλές φορές είχα ένα μοτέρ, αυτό με το οποίο ένοιωθα καλύτερα με το φρένο κινητήρα κι αυτό επειδή θέλω να ρίξω περισσότερο το βάρος στην είσοδο της στροφής».

 

«Κι αυτό επειδή νομίζω ότι όταν χάνουμε πρόσφυση, εκεί είναι που χάνουμε πιο πολύ χρόνο. Είναι σημαντικό κι ένοιωθα καλά σήμερα μπαίνοντας στις στροφές».

 

«Έχουμε όμως ακόμα πολλά να κάνουμε στις ψηλές στροφές για να είναι πιο ομαλός ο κινητήρας. Είναι ακόμα επιθετικός και χάνω πολύ σε κράτημα».

 

«Γι’ αυτό ακριβώς και η Jerez θα είναι σημαντικό τεστ, ώστε να διαλέξουμε τον τελικό κινητήρα».

 

Τέλος, ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας:

 

«Οι συνθήκες δεν ήταν καλές. Γλιστρούσε πολύ, ειδικά το μπροστινό μέρος κι επομένως η μοτοσυκλέτα είναι καλή σε τέτοιες συνθήκες, πράγμα καλό».

 

«Επιπλέον δεν δοκιμάσαμε τίποτα διαφορετικό στο στήσιμο της μοτοσυκλέτας και πιστεύω ότι εκεί μπορούν να γίνουν σημαντικές και μεγάλες αλλαγές».

 

«Θα συνεχίσουμε τη δουλειά και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια ακόμα πιο ομαλή μοτοσυκλέτα. Όμως είμαι πολύ χαρούμενος που μόνο με έναν καινούργιο κινητήρα κερδίσαμε μερικά δέκατα».

Επόμενο άρθρο »

Aleix: Ένα μικρό σοκ!

« Προηγούμενο άρθρο

Την περίμενε χειρότερη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα