• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Gaige Herrera επεκτείνει το απίστευτο σερί νικών ρεκόρ σε 11 στο Norwalk
Αγώνες 03/07/2024 - 13:37

Η Hayabusa συνεχίζει την απαράμιλλη νικηφόρα πορεία με τον Gaige Herrera και τις ιστορικές επιδόσεις του με ρεκόρ στην κατηγορία NHRA Pro Stock Motorcycle, οδηγώντας την RevZilla/Motul/Vance & Hines Suzuki Gen 3 Hayabusa στον κύκλο των νικητών για 6η φορά αυτή τη σεζόν στον 11ο Αγώνα στη σειρά που έγινε στο Summit Racing Equipment Motorsports Park στο Norwalk, OH, την Κυριακή.

 

Τα κυριότερα σημεία του Αγώνα:

Ο Gaige Herrera κατατάχθηκε 3ος, σημείωσε νέο ρεκόρ χρόνου πίστας, κέρδισε τον 6ο σερί Αγώνα από την αρχή της σεζόν του 2024 (νέο ρεκόρ NHRA) και επέκτεινε τα ρεκόρ των NHRA όλων των εποχών για διαδοχικές νίκες Αγώνων αποκλεισμού (43) και συνεχόμενες νίκες Αγώνα (11).

Ο Richard Gadson κατατάχθηκε 5ος, κέρδισε το Mission #2Fast2Tasty Challenge και προκρίθηκε στον τρίτο συνεχόμενο ημιτελικό Γύρο.

 

Μετά από έναν ιστορικό Αγώνα πριν από μια εβδομάδα στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια, όπου έσπασε δύο μακροχρόνια ρεκόρ NHRA για διαδοχικές νίκες σε Αγώνες αποκλεισμού και νίκες Αγώνων, ο Herrera προκρίθηκε τρίτος το Σάββατο με πέρασμα 6.799 δευτερολέπτων/198.88 mph.

Ο Herrera νίκησε τον Ron Tornow (6.907 δευτερόλεπτα/195.96 μίλια/ώρα) στον πρώτο Αγώνα αποκλεισμού με ένα πέρασμα 6.698 δευτερολέπτων/200.95 μίλια/ώρα που έθεσε ένα νέο ρεκόρ χρόνου στο Norwalk. Στον δεύτερο Αγώνα αποκλεισμού, ο Herrera νίκησε τον Chase Van Sant (6.812 δευτερόλεπτα/197,68 μίλια/ώρα) με ένα πέρασμα 6.760 δευτερολέπτων/199.64 μίλια/ώρα. Ο Herrera νίκησε τον John Haull στον ημιτελικό Αγώνα για δεύτερη συνεχόμενη φορά, δημοσιεύοντας ένα πέρασμα 6.720 δευτερολέπτων/200.80 μίλια/ώρα για να συμμετέχει στον 18ο τελικό Αγώνα της καριέρας του εναντίον του κορυφαίου Matt Smith.

Στους τελικούς, ο Herrera νίκησε τον Smith (χωρίς χρόνο) με πέρασμα 6.704 δευτερολέπτων/200.77 μίλια/ώρα για να κερδίσει τον 6ο Αγώνα του τη σεζόν 2024 και τον 17ο της καριέρας του. Η νίκη επέκτεινε το σερί νικών του σε Εθνικό επίπεδο ρεκόρ NHRA σε 11 διαδοχικούς Αγώνες, που χρονολογείται από το 2023 και επίσης επέκτεινε το συνεχόμενο σερί νικών των Αγώνων αποκλεισμού σε 43, επίσης ρεκόρ NHRA. Οι 6 συνεχόμενες νίκες του Herrera για να ανοίξει τη σεζόν του 2024 είναι επίσης ένα νέο ρεκόρ NHRA, σπάζοντας την ισοπαλία που είχε με τον θρύλο Don Prudhomme "The Snake", που χρονολογείται από το 1976.

«Με τα ρεκόρ πίσω μου, μπήκα αυτό το Σαββατοκύριακο απλώς ψάχνοντας να διασκεδάσω. Δυσκολευτήκαμε λίγο στους Αγώνες αποκλισμού με τον καιρό εναντίον μας, αλλά η Μητέρα Φύση ήταν στο πλευρό μας και φύσηξε με λίγο δροσερό αέρα για την Κυριακή», είπε ο Herrera.

«Είναι απίστευτο να βρίσκεσαι στα βιβλία των ρεκόρ με θρύλους όπως ο Don Prudhomme και ο Bob Glidden, αλλά πρέπει να δώσω τα εύσημα σε όλους τους ανθρώπους της Vance & Hines και της Suzuki. Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς αυτούς και αυτά τα ρεκόρ ανήκουν επίσης στην ομάδα».

 

Ο Richard Gadson δημοσίευσε ένα πέρασμα 6.803 δευτερολέπτων/199.52 mph το Σάββατο για να κερδίσει την 5η θέση εκκίνησης. Ο Gadson κέρδισε επίσης το Mission Foods #2Fast2Tasty Challenge για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στον πρώτο Αγώνα αποκλεισμού, ο Gadson νίκησε τον Steve Johnson (10.048 δευτερόλεπτα/81.66 mph) με πέρασμα 7.029 δευτερόλεπτα/161.59 mph. Πρόβλημα προέκυψε στα ημιτελικά όταν η μοτοσυκλέτα του Gadson βγήκε από την γραμμή, αναγκάζοντάς τον να κλείσει το γκάζι και να επιβραδύνει στα 7.608 δευτερόλεπτα στα 124.27 mph στον Αγώνα με τον Matt Smith (6.798 δευτερόλεπτα/198.82 mph.

«Αλλάξαμε έναν κινητήρα στον πρώτο Αγώνα και μετά την αλλαγή κινητήρα, το ελαστικό είχε πολύ σπινάρισμα σε κάθε Αγώνα. Δεν είμαστε σίγουροι γιατί είχαμε αυτό το πρόβλημα. Στον Αγώνα με τον Smith, το ελαστικό γλίστρησε από τη γραμμή εκκίνησης και η μοτοσυκλέτα κινήθηκε προς τον τοίχο και μετά ο αέρας με έσπρωξε ακόμη πιο κοντά στον τοίχο», είπε ο Gadson.

«Αλλά σίγουρα θα μετρήσω το #2Fast2Tasty Challenge ως την πρώτη μου «νίκη» στους Αγώνες NHRA. Είναι διασκεδαστικό και νιώθω ότι αρχίζω να γίνομαι ένας αναβάτης εκεί έξω».

 

Ο επικεφαλής της ομάδας των RevZilla/Motul/Vance & Hines της Suzuki, Andrew Hines, προέβλεψε ότι ο ζεστός, υγρός καιρός στο Norwalk θα βελτιωνόταν καθώς το Σαββατοκύριακο προχωρούσε για να ταιριάζει καλύτερα στην απόδοση των Hayabusa της ομάδας.

«Είχαμε πολλή υγρασία στον αέρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο Αγώνων αποκλεισμού, γεγονός που καθιστά δύσκολο να βγάλουμε τη μέγιστη απόδοση από τους υπερ-αποδοτικούς κινητήρες της Suzuki. Γνωρίζαμε ότι έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο και ο καιρός θα άλλαζε την Κυριακή , έτσι χρησιμοποιήσαμε αυτούς τους Αγώνες ως τεστ για να προσπαθήσουμε να μάθουμε κάποια πράγματα και να γίνουμε καλύτεροι για το μέλλον», είπε ο Hines.

«Οι συνθήκες της πίστας ήταν απίστευτα καλές σήμερα και μπορέσαμε να τις εκμεταλλευτούμε. Ο Gaige οδήγησε σαν πρωταθλητής που είναι. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι καταφέραμε να φέρουμε μια μοτοσυκλέτα στη γραμμή εκκίνησης με 43 διαδοχικά περάσματα και να παίρνουμε μία νίκη κάθε φορά».

Μετά τον 6ο από τους 15 Αγώνες της σεζόν του 2024, οι Herrera και Gadson βρίσκονται 1ος και 3ος με 738 και 442 βαθμούς αντίστοιχα, στην κατάταξη Pro Stock Motorcycle. Η ομάδα RevZilla/Motul/Vance & Hines Suzuki επιστρέφει στη δράση στις 19-21 Ιουλίου στο NHRA Northwest Nationals στο Pacific Raceways στο Kent, WA.

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Remy Gardner στη Monster Energy Yamaha MotoGP για το Σαββατοκύριακο του GP Γερμανίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα