• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
RETRO-250cc: Πρωταθλητές στο φινάλε - 2ο ΜΕΡΟΣ
Διαβάστε το 2ο μέρος του αφιερώματος για τα Πρωταθλήματα στα 250cc που κρίθηκαν στον τελευταίο αγώνα...
Νέα 06/11/2009 - 09:15
  • RETRO-250cc: Πρωταθλητές στο φινάλε - 1ο ΜΕΡΟΣ

    1997: Το Phillip Island φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα του Πρωταθλήματος και όλα είναι ανοιχτά στα 250cc όπου 3 αναβάτες ερίζουν για τον τίτλο. Ο Biaggi που πλέον οδηγεί για τη Honda έχει 6 βαθμούς διαφορά από τον Ralf Waldmann (Honda) και 7 από τον Tetsuya Harada (Aprilia). O Waldmann έκανε τρομερό αγώνα, πήρε τη νίκη τερματίζοντας 5,8" μπροστά από τον 2ο Biaggi ωστόσο ο Ιταλός ήταν αυτός που πανηγύρισε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ο Harada, επηρεασμένος από το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να κοντράρει στα ίσα τους αντιπάλους του με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 5η θέση, 27,9" πίσω από το νικητή. Η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Βiaggi-250, 2. Waldmann-248, 3. Harada-235.

    1998: H σεζόν ολοκληρώνεται στο Buenos Aires με τρεις αναβάτες να διεκδικούν το Πρωτάθλημα. O Loris Capirossi έχει το προβάδισμα καθώς προηγείται με 4 βαθμούς του ομόσταβλού του στην Aprilia Tetsuya Harada σε μια αναβίωση της μάχης που έδωσαν οι δυο τους το 1993. Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου είναι και ο Valentino Rossi ο οποίος πάντως θα ψάξει το θαύμα μιας και βρίσκεται 14 βαθμούς πίσω από τον συμπατριώτη του. Στον αγώνα οι Capirossi-Ηarada δίνουν επικές μάχες με τον Rossi να ακολουθεί. Το φινάλε όμως είναι απρόβλεπτο. Βρισκόμαστε στον τελευταίο γύρο και ο Ιάπωνας μπαίνει στην τελευταία στροφή 1ος, όταν ξαφνικά ο Capirossi που επιτίθεται από εσωτερική τον παρασέρνει και τον στέλνει στα χώματα. Ο Rossi που ακολουθούσε το εκμεταλλεύτηκε και πήρε τη νίκη με τον Capirossi να καταφέρνει να τερματίζει 2ος και να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου.

    2000: Αξέχαστη έχει μείνει η άνευ προηγουμένου μάχη που έδωσαν το 2000 ο Shinya Nakanao με τον ομόσταβλό του στη Yamaha Olivier Jacque για τον τίτλο των 250cc. Μια μάχη που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο του τελευταίου αγώνα της χρονιάς στο Phillip Island. Ο Γάλλος ταξίδεψε στην Αυστραλία έχοντας προβάδισμα 2 βαθμών. Στον αγώνα έγινε ...σφαγή με τον Jacque να παίρνει τη νίκη στο photo finish (μόλις 14 χιλιοστά του δευτερολέπτου ήταν η διαφορά τους!) και μαζί να εξασφαλίζει τον τίτλο. Η τελική τους διαφορά ήταν 7 βαθμοί (279-272). Πριν τον αγώνα ελπίδες για Πρωτάθλημα είχε και ο αείμνηστος Daijiro Katoh (Honda) που βρισκόταν 11 βαθμούς πίσω από τον Jacque, ωστόσο στον αγώνα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το φρενήρη ρυθμό των δύο αναβατών της Yamaha τερματίζοντας 3ος, 14,5" πίσω τους. Η τελική βαθμολογία: 1. Jacque-279, 2. Nakano-272, 3. Katoh-259.

    2003: O Manuel Poggiali (Aprilia) πάει στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στη Valencia έχοντας 7 βαθμούς διαφορά από τον Roberto Rolfo (Honda). Στον αγώνα ο αναβάτης από το Σαν Μαρίνο πήρε την 3η θέση και εξασφάλισε το μοναδικό Πρωτάθλημα της καριέρας του στην πρώτη του σεζόν στα 250cc. O Rolfo από την πλερυά του αρκέστηκε στην 7η θέση. Τελική βαθμολογία: 1. Poggiali-249, 2. Rolfo-235.

    2006: H πίστα Ricardo Tormo, στη Valencia, φιλοξενεί τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και στην κατηγορία των 250cc τίποτα δεν έχει κριθεί. Ο Jorge Lorenzo (Aprilia) πηγαίνει στον αγώνα έχοντας το πάνω χέρι καθώς προηγείται με 13 βαθμούς του έτερου διεκδικητή, Andrea Dovizioso (Honda). Παρότι στους πρώτους γύρους ο Dovi καταφέρνει να οδηγήσει τον αγώνα η συνέχεια δεν είναι ανάλογη καθώς χάνει έδαφος και τερματίζει 7ος τη στιγμή που ο Ισπανός με την 4η θέση που παίρνει στέφεται για πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Τελική βαθμολογία: 1. Lorenzo-289, 2. Dovizioso-272. To 2006 o Lorenzo κατέκτησε το 1ο του Πρωτάθλημα στα 250cc
    To 2006 o Lorenzo κατέκτησε το 1ο του Πρωτάθλημα στα 250cc

     

    Επόμενο άρθρο »

    RETRO-VALENCIA 2006: Όταν ο HAYDEN έσπασε την κυριαρχία του ROSSI

    « Προηγούμενο άρθρο

    STONER: Λυπημένος για τη φυγή του Suppo.

    Χορηγοί
    Σχετικά άρθρα
    Δημοσκόπηση
    ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
    • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
    • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
    • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA