• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
RIP - Craig Jones
Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος των αγώνων μοτοσυκλέτας μετά την τραγική είδηση του θανάτου του Craig Jones.
Νέα 04/08/2008 - 00:00
Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος των αγώνων μοτοσυκλέτας μετά την τραγική είδηση του θανάτου του Craig Jones.

Ο 23χρονος αναβάτης υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο σοβαρό ατύχημα που είχε την Κυριακή 3/8 κατά τη διάρκεια του αγώνα της κατηγορίας Supersport στην πίστα του Brands Hatch.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 4/8 -στις 1:30 τοπική ώρα για την ακρίβεια- άφησε την τελευταία του πνοή στην εντατική του νοσοκομείου του Λονδίνου όπου νοσηλευόταν βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο τους συμπατριώτες του αλλά και τους φίλους των δύο τροχών.

«Ήταν πραγματικά ένα υπέροχο παιδί και μόλις το Σάββατο στις κατατακτήριες δοκιμές μιλάγαμε για το μέλλον του στο WSBK το 2009. Ήταν πολύ αποφασισμένος και επαγγελματίας, έλεγε πάντα ένα γεια και πάντα με ενθουσιασμό με ενημέρωνε για την πρόοδό του», σχολίασε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας στην οποία αγωνιζόταν ο Jones, Jonathan Palmer.

Ο άτυχος αναβάτης γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου του 1985 στο Northwitch και ήταν από τους πιο ελπιδοφόρους Βρετανούς αναβάτες. Πουλέν του πολυπρωταθλητή των Superbikes, Carl Fogarty, ο Jones έκανε το ντεμπούτο το στο WSBK το 2005 σε ηλικία 19 χρόνων με την ομάδα του Foggy, την Pentronas.

«Τα νέα με ισοπέδωσαν. Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, αρεστός σε όλους. Είναι μια μεγάλη απώλεια για την οικογένειά του και τους αγώνες. Ο Craig ήταν ένας από τους καλούς νέους αναβάτες, που αποτελούσαν το μέλλον του βρετανικού μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τον επέλεξα το 2006 να τρέξει στην ομάδα μας γιατί πίστευα ότι ξεχώριζε από τους υπόλοιπους. Διέκρινα πάνω του την αποφασιστικότητα που είχα και εγώ και έτσι του έδωσα την ευκαιρία να μάθει τις πίστες ανά τον κόσμο με τον δύσκολο τρόπο, ελπίζοντας πως θα του χρησίμευε αυτή η εμπειρία μελλοντικά. Οι σκέψεις μας είναι με την εδώ και χρόνια κοπέλα του, Κaren, την οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα του», σχολίασε συντετριμμένος ο Fogarty.

Μετά την αποχώρηση της ομάδας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα τέλη του 2006 έψαξε την τύχη του στην κατηγορία Supersport. Πέρσι εντάχθηκε στο δυναμικό της Honda Europe, ενώ φέτος αγωνιζόταν με την πορτογαλική ομάδα, Parkalgar με την οποία είχε πολύ καλή παρουσία...

Επόμενο άρθρο »

Stoner: «Έχασα το σεβασμό μου προς τον Rossi»

« Προηγούμενο άρθρο

H Μoriwaki παρουσίασε πρώτο πρωτότυπο των motoGP 600cc!

Χορηγοί
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA