• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PHILLIP ISLAND: Νικητής ο Simoncelli στα 250cc.
O Iταλός γεφυρώνει το χάσμα του με την κορυφή.
Νέα 18/10/2009 - 08:41

Ο Marco Simoncelli μείωσε τη διαφορά του από τον Hiroshi Aoyama στο Πρωτάθλημα των 250cc, παίρνοντας τη νίκη στο Phillip Island. Η διαφορά των δύο αναβατών είναι πλέον στους 12 βαθμούς.

 

Ο αγώνας διακόπηκε έξι γύρους πριν το τέλος, λόγω ενός σοβαρού ατυχήματος που είχε ο Roberto Locatelli. Σε αυτό το σημείο, ο Simoncelli προηγούνταν, οπότε κατέκτησε και τη νίκη. Ο Hector Barbera ακολούθησε στη δεύτερη θέση, ενώ ο Raffaele De Rosa ήταν τρίτος. Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Aoyama τερμάτισε τελικά έβδομος, δίνοντας έτσι νέο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα, που θα κριθεί στους δύο επόμενους αγώνες.

 

Ο Barberá κατάφερε να ακολουθήσει το ρυθμό του Simoncelli, με τον κάτοχο της pole position, De Rosa να βρίσκεται 0.5 δευτερόλεπτο πίσω τους. Ο Μattia Pasini σημείωσε πτώση, με 17 γύρους να απομένουν, ολοκληρώνοντας έτσι ένα δύσκολο γι' αυτόν σαββατοκύριακο. Πτώση σημείωσε επίσης και ο Bautista, βγαίνοντας εκτός μάχης και αφήνοντας έτσι τον Jules Cluzel να ανέβει τέταρτος.

 

Όμως, τον αγώνα διέκοψε το high siding του Locatelli στη στροφή MG. Έτσι, ο Simoncelli κατέκτησε τη νίκη, και έβαλε φωτιά στο Πρωτάθλημα, ενώ ο Cluzel πήρε την τέταρτη θέση, με τον Mike di Meglio να ακολουθεί πέμπτος. Ο Karel Abraham πήρε την έκτη θέση, που είναι και το καλύτερό του, μέχρι τώρα, αποτέλεσμα.

 

Ο Locatelli τραυματίστηκε στην πλάτη, χωρίς ευτυχώς σοβαρές συνέπειες. Αυτή η νίκη του Simoncelli ήταν η 200η, για Ιταλό αναβάτη στην κατηγορία των 250cc, που βαδίζει σιγά σιγά προς τη δύση της.

Επόμενο άρθρο »

PHILLIP ISLAND: Κυρίαρχος ο Stoner στην Αυστραλία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

« Προηγούμενο άρθρο

PHILLIP ISLAND: Νίκη και Τίτλος για Simon στα 125cc.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα