• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PHILLIP ISLAND: Νίκη και Τίτλος για Simon στα 125cc.
Πρωταθλητής στα 125cc o Ισπανός.
Νέα 18/10/2009 - 08:17

Ο Julián Simón κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 125cc, παίρνοντας τη νίκη στον αγώνα της Αυστραλίας, στον τελευταίο μόλις γύρο.

 

Με τον καιρό να μην επηρεάζει ιδιαίτερα τους αγωνιζόμενους, η μάχη ανάμεσα στους team mates της ομάδας Bancaja Aspar ήταν εκπληκτική και κράτησε μέχρι τέλους. Οι Bradley Smith και Julian Simon πάλεψαν δυνατά, με τον Ισπανό να καταφέρνει να επικρατήσει στο τέλος του αγώνα. Έτσι, ο Simon, Παγκόσμιος Πρωταθλητής πλέον, δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή του, να επιστρέψει φέτος, στη μικρή κατηγορία, από τα 250cc.

 

Η έναρξη του αγώνα ήταν επεισοδιακή με τον Cameron Beaubier (Red Bull KTM) να σημειώνει πτώση και τον Stefan Bradl να τον ακολουθεί, στο δεύτερο γύρο. Μάλιστα, ο Bradl λίγο έλειψε να παρασύρει και τον Simon εκτός πίστας, με την έξοδό του. Από αυτό το σημείο, ο αγώνας ήταν κλειστός με τους Simón, Smith, Nico Terol, Pol Espargaró και Simone Corsi να έχουν σχηματίσει ένα group αναβατών που κινούνταν με τον ίδιο ρυθμό. Οι Efrén Vázquez (Derbi Racing) και Sandro Cortese (Ajo Interwetten) ακολουθούσαν κατά πόδας, αλλά ήταν φανερό ότι οι Smith and Simón ήταν οι δύο αναβάτες που θα πάλευαν για τη νίκη.

 

Η πρωτοπορία άλλαξε αρκετές φορές χέρια, κρατώντας το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα. Λίγο πιο πίσω, οι Espargaró και Corsi είχαν μια επαφή, η οποία λίγο έλειψε να στοιχίσει τον αγώνα και στους δύο αναβάτες. Με τέσσερις γύρους να απομένουν, η διαφορά του Simon, που ήταν δεύτερος εκείνη τη στιγμή, από τον τρίτο Corsi ήταν μικρότερη από ένα δευτερόλεπτο. Ο Simon περίμενε μέχρι και τον τελευταίο γύρο, για να εξαπολύσει την επίθεσή του, που θα του εξασφάλιζε και τον Τίτλο.

 

Έτσι ακριβώς έγινε, και ο Smith υπέπεσε σε λάθος, αφήνοντας τον Simón να τον περάσει από εσωτερική και να πάρει την πρωτοπορία. Ο Βρετανός, τερμάτισε τελικά δεύτερος, αναβαίνοντας στο βάθρο για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα. Ο Cortese συμπλήρωσε το βάθρο, ενώ ο κάτοχος της pole position, Pol Espargaró πήρε την τέταρτη θέση. Ο Corsi ολοκλήρωσε τον αγώνα πέμπτος, ενώ ο Nico Terol (Jack & Jones) ήταν έκτος.

Επόμενο άρθρο »

PHILLIP ISLAND: Νικητής ο Simoncelli στα 250cc.

« Προηγούμενο άρθρο

Αυτοκτόνησε ο πατριός του ROSSI!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα