• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PHILLIP ISLAND: Κυρίαρχος ο Stoner στην Αυστραλία, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Νικητής στον αγώνα της πατρίδας του ο Αυστραλός.
Νέα 18/10/2009 - 11:30

Ο Casey Stoner επιβεβαίωσε ότι έχει επιστρέψει δυνατότερος από ποτέ, παίρνοντας μια πανάξια νίκη στον αγώνα της πατρίδας του. Ο Αυστραλός, πέρασε μπροστά από νωρίς, και παρά την πίεση του Rossi κατάφερε να διατηρηθεί πρώτος, σημειώνοντας έτσι την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο Phillip Island.

 

Στην εκκίνηση, ο συνήθης ύποπτος Dani Pedrosa πετάχτηκε μπροστά, με τους Stoner και Rossi να ακολουθούν. Ο Jorge Lorenzo είχε μια άτυχη στιγμή, όταν ακούμπησε με τον Nicky Hayden, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και τελικά οδηγήθηκε σε εγκατάλειψη. Ο Hayden από την πλευρά του, βγήκε και αυτός εκτός πίστας, αλλά κατάφερε να μείνει όρθιος, να επιστρέψει και τελικά να ολοκληρώσει τον αγώνα.

 

Ο Pedrosa σύντομα προσπεράστηκε από τους Stoner και Rossi, που ήταν φανερό ότι κινούνταν σε δικό τους ρυθμό. Οι δύο τους αποκόπηκαν από όλους τους υπόλοιπους αναβάτες και πάλεψαν για τη νίκη μέχρι τέλους. Η πίεση του Rossi στον Αυστραλό, καθώς και εντυπωσιακές πλαγιολισθήσεις σίγουρα ικανοποίησαν τους θεατές. Ο Stoner πάντως, είχε την ψυχραιμία, την υπομονή και απ' ότι φάνηκε και τη φυσική κατάσταση, για να αποκρούσει τις επιθέσεις του Ιταλού και να κατακτήσει μια εμφατική νίκη, που τον επαναφέρει στην τρίτη θέση του Πρωταθλήματος.

 

Ο Rossi από την πλευρά του, με αυτή τη δεύτερη θέση, αύξησε την πρωτοπορία του στους 38 βαθμούς, σε σχέση με τον Lorenzo και δύσκολα θα χάσει πλέον τον Τίτλο, με δύο μόλις αγώνες να απομένουν. Ο Pedrosa έκανε τελικά ένα μοναχικό αγώνα, κατακτώντας την τρίτη θέση και επιβεβαιώνοντας ότι η εργοστασιακή Honda δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό των πρωτοπόρων σε αυτή τη φάση.

 

Τέταρτος ακολούθησε ο De Angelis, επιβεβαιώνοντας έτσι το δυναμικό του στην πίστα της Αυστραλίας. Μάλιστα, ο Ιταλός είχε και μια δύσκολη στιγμή, όταν κατά τους πανηγυρισμούς του στον τερματισμό, λίγο έλειψε να έρθει σε επαφή με τον τοίχο. Ο Εdwards έκανε και αυτός μοναχικό αγώνα, παίρνοντας, όπως και στο Estoril, την πέμπτη θέση.

 

Το θέαμα πάντως ήταν έντονο στη μάχη της έκτης θέσης, την οποία διεκδίκησαν μέχρι τέλους οι Dovizioso, Melandri, De Puniet και Kallio. Τελικά, νικητής στη συγκεκριμένη μάχη ήταν ο Dovizioso με τον Melandri να ακολουθεί έβδομος, πραγματοποιώντας μάλιστα και εντυπωσιακά προσπεράσματα στον όγδοο De Puniet. Ο Kallio πήρε τελικά την ένατη θέση και τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Elias.

 

Το δίδυμο της Suzuki ακολούθησε στην 11η και 12η θέση, με τους Vermeulen και Capirossi αντίστοιχα, ενώ ο Talmacsi θα είναι μάλλον ικανοποιημένος με την 13η θέση που κατέκτησε. Η κατάταξη ολοκληρώθηκε με τους Toseland και Hayden. Ο Toseland, αναγκάστηκε να περάσει μέσα από τα pit, τιμωρούμενος για μια πρόωρη εκκίνηση, ενώ ο Hayden δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τελευταία θέση, μετά την έξοδο που είχε στον πρώτο γύρο.

Επόμενο άρθρο »

ELIAS: Ελπίζει ακόμα!

« Προηγούμενο άρθρο

PHILLIP ISLAND: Νικητής ο Simoncelli στα 250cc.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα