• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar MotoGP: ΕΔ2
Οι 10 πρώτοι κάτω απ’ το ρεκόρ πίστας!
Νέα 16/03/2018 - 19:18

Οι ΕΔ2 ολοκληρώθηκαν με τους δέκα πρώτους να έχουν μεταξύ τους διαφορά κάτω από έξι δέκατα και όλοι τους να είναι με χρόνους κάτω από το ρεκόρ πίστας (1:54.927).

 

Η ημέρα έκλεισε με τον Andrea Dovizioso να κρατά τον καλύτερο χρόνο και να γράφει 1:54.361 στα τελευταία λεπτά που όλοι φόρεσαν ένα καινούργιο μαλακό πίσω ελαστικό.

 

Ο λόγος είναι ότι οι αυριανές ΕΔ3 θα γίνουν - και πάλι, όπως οι σημερινές ΕΔ1 - σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες κι έτσι ουσιαστικά από σήμερα έχουμε τους 10 καλύτερους που περνούν απευθείας στις ΚΑΤ2.

 

Η Ducati ήταν αναμενόμενο ότι θα ήταν δυνατές στο Qatar, με τις Suzuki  όμως να κλέβουν την παράσταση και να είναι και οι δυο μοτοσυκλέτες της στην πεντάδα.

 

Η GSX-RR έχει εξαιρετικό πλαίσιο και της ταιριάζει το Qatar κι αυτό φάνηκε και φέτος, με τον Alex Rins στην 3η θέση (και εντυπωσιακή σταθερότητα) και τον Iannone στην 5η.

 

Ο Rins ήταν μόλις 91χιλ πίσω από τον Danilo Petrucci που πήρε τη δεύτερη θέση για το 1-2 της Ducati που είχε 3 μοτοσυκλέτες της στην πρώτε τετράδα, μιας και ο Lorenzo ήταν 4ος.

 

Ο Jorge είχε αρκετά μεγάλη διαφορά από τον πρώτο, περίπου στο μισό δευτερόλεπτο, την ώρα που οι τρεις μπροστά είχαν διαφορά 97χιλ μεταξύ τους!

 

Πάντως πίσω από τον Lorenzo γίνεται χαμός, με έξι αναβάτες να είναι με διαφορά 83χιλ μεταξύ τους!!

 

Η καλύτερη Honda ήταν στην 6η θέση, αυτή του Marquez που ήταν 9χιλ πιο αργός από τον Iannone (5ος), με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή να γράφει 1:54.850.

 

Πίσω του έχουμε ένα φαινόμενο που πολύ σπάνια βλέπουμε στη μεγάλη κατηγορία, με τον Pedrosa να είναι στο 1:54.851, τον Crutchlow στο 1:54.852 και τον Rossi στο 1:54.853!!

 

Ο Zarco ήταν ο τελευταίος οδηγός στις 10 (προνομιούχες όπως φαίνεται) θέσεις, με διαφορά 0.551 από την κορυφή και την Ducati του Dovi.

 

Στις τελικές οι Ducati διατηρούν τα ηνία, αλλά με τις Honda ανεβασμένες ενώ και η ΚΤΜ - με τον Pol Espargaro - ήταν από τις λίγες μοτοσυκλέτες με πάνω από 347χλμ/ώρα.

 

Αντίθετα οι Suzuki χάνουν αρκετά και είναι ενδεικτικό ότι ο πραγματικά εντυπωσιακός Alex Rins έκανε αυτούς τους εξαιρετικούς χρόνους, χάνοντας σχεδόν 10χλμ/ώρα από τον Dovi!

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Προβλήματα παντού!

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Moto2: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα