• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PHILLIP ISLAND: Τι έγινε στον αγώνα του 2008;
Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Stoner έφυγε νικητής από την Αυστραλία...
Νέα 15/10/2009 - 16:20
Ο Casey Stoner έβαλε φρένο στο σερί των πέντε συνεχόμενων νικών του Valentino Rossi τερματίζοντας -όπως και πέρσι- στην πρώτη θέση στον αγώνα της πατρίδας του.

Ο Αυστραλός που αγωνιζόταν με πρόβλημα στο σκαφοειδές του δεξιού του καρπού, έκανε ...περίπατο στην πίστα του Phillip Island γνωρίζοντας την αποθέωση από τους 50.000 συμπατριώτες του που βρέθηκαν στις εξέδρες.

«Αυτή η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη για μας, αλλά δώσαμε τα πάντα. Είχαμε τα πάνω μας και τα κάτω μας και είναι πολύ ωραίο συναίσθημα που επιστρέψαμε στις επιτυχίες. Το τελευταίο διάστημα δυσκολευτήκαμε αρκετά και λόγω του τραυματισμού μου στο χέρι. Δούλεψα σκληρά αλλά απλά τα πράγματα δεν μου βγήκαν. Αυτό το τριήμερο πάντως τα καταφέραμε», σχολίασε ο Πρωταθλητής του 2007.

Δεύτερος ήταν ο Rossi που είχε εξασφαλίσει από τον προηγούμενο αγώνα, στο Motegi, το 8ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της καριέρας του.

Ο Ιταλός σούπερ σταρ που έτρεχε με πρόβλημα στον αυχένα μετά την πτώση του κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών, ξεκίνησε τον αγώνα από τη 12η θέση, κατάφερε όμως με εντυπωσιακή και γρήγορη οδήγηση να τερματίσει δεύτερος περνώντας στον τελευταίο γύρο τον μαχητικό Νicky Hayden.

«Πρέπει να ευχαριστήσω το προσωπικό της Clinica Mobile και τον Dr. Costa γιατί αισθανόμουν 100% έτοιμος για τον αγώνα. Ήταν ένας πολύ συναρπαστικός αγώνας για μένα από την αρχή μέχρι το τέλος γιατί σε κανένα σημείο του δεν μπορούσα να χαλαρώσω έστω και για μια στιγμή. Δυστυχώς με το λάθος που έκανα στις κατατακτήριες δοκιμές, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Όμως είχα αυτοπεποίθηση γιατί ήξερα ότι είχα καλό ρυθμό. Πριν την πτώση μου χτες αισθανόμουν πολύ καλά με την μοτοσυκλέτα. Έκανα καλή εκκίνηση και στην αρχή του αγώνα έδωσα μεγάλες μάχες. Ο de Angelis έπεσε μπροστά μου και μόλις που πρόλαβα να τον αποφύγω. Πίεζα συνέχεια και κάποια στιγμή έφτασα πίσω από τους Lorenzo - Toseland. Η μάχη με τον Τoseland ήταν πάρα πολύ δυνατή. Εκεί έχασα χρόνο γιατί ο James με ξαναπέρασε και έπρεπε να μείνω πίσω. Όταν όμως βρέθηκα και πάλι μπροστά του άλλαξα ρυθμό και άρχισα να πιέζω. Όσο περνούσε η ώρα έβλεπα τον Νicky να πλησιάζει όλο και περισσότερο. Είπα 'θα προσπαθήσω, ίσως τα καταφέρω, ίσως όχι'. Δεν ήμουν σίγουρος, αλλά γύρο με το γύρο τον έφτασα και στον τελευταίο γύρο κατάφερα να τον περάσω. Νομίζω λοιπόν ότι η δεύτερη θέση σήμερα είναι το καλύτερο αποτέλεσμα για μας», είπε ο Doctor που για ακόμα μια φορά έδειξε γιατί πολλοί τον θεωρούν ως τον κορυφαίο αναβάτη όλων των εποχών.

Το Kentucky Kid έκανε πολύ καλό αγώνα ακολουθώντας στους πρώτους γύρους το ρυθμό του μετέπειτα team-mate του στη Ducati, Stoner. Από ένα σημείο και μετά όμως όταν τα λάστιχά του άρχισαν να φθείρονται, τον έχασε, ενώ είδε γύρο με το γύρο τον οχτώ φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να πλησιάζει απειλητικά και τελικά να του παίρνει τη δεύτερη θέση.

Συγκλονιστικές μάχες έγιναν για την τέταρτη θέση με τέσσερις αναβάτες να πηγαίνουν ρόδα-ρόδα. Ο λόγος για τους Jorge Lorenzo, Shinya Nakano, James Toseland και Andrea Dovizioso να προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα και να αλλάζουν θέσεις.

Αυτός που χαμογέλασε τελευταίος ήταν ο Ισπανός αναβάτης της Fiat Yamaha που πήρε τελικά την τέταρτη θέση, με τον Νakano, που έκανε πιο συντηρητικό αγώνα σε σχέση με τους αντιπάλους του αφήνοντάς τους να «τρώγονται» σαν τη γάτα με το ποντίκι και να χτυπάει την κατάλληλη στιγμή, να τερματίζει πέμπτος.

Ο Τoseland που οδήγησε εντυπωσιακά δυσκολεύοντας αρκετά τον Rossi, ήταν έκτος, ενώ την πρώτη οχτάδα συμπλήρωσαν οι Dovizioso - Edwards.

Επόμενο άρθρο »

PHILLIP ISLAND 2004: ROSSI Vs GIBERNAU

« Προηγούμενο άρθρο

Tα MotoGP στο PHILLIP ISLAND

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα