• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI: Αντεπίθεση σε μια από τις αγαπημένες του πίστες.
Ο Ιταλός θέλει να υπερασπιστεί το προβάδισμά του στο Phillip Island.
Νέα 14/10/2009 - 08:29

Ο Valentino Rossi στοχεύει να διευρύνει το προβάδισμά του για το φετινό Τίτλο, με τα MotoGP να κατευθύνονται σε μια από τις αγαπημένες του πίστες, αυτήν του Phillip Island. Ο Ιταλός ήταν πολύ απογοητευμένος από την επίδοσή του, στον τελευταίο αγώνα, του Estoril όπου προβλήματα πρόσφυσης δεν του επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση. Αντίθετα, ο team mate του και βασικός ανταγωνιστής του φέτος, Jorge Lorenzo πήρε την καρώ σημαία, μικραίνοντας τη βαθμολογική απόσταση μεταξύ τους από 30 σε 18 βαθμούς.

 

"Ο αγώνας στο Estoril ήταν μια μεγάλη απογοήτευση, αλλά πρέπει να μείνουμε στα θετικά, και να σκεφτούμε ότι κατέχουμε ακομα ένα σημαντικό προβάδισμα", είπε ο Rossi. "Ξέρω ότι η Yamaha εξετάζει τα δεδομένα του προηγούμενου αγώνα, ώστε να κατανοήσουμε τι δεν πήγε καλά και ελπίζουμε στο Phillip Island τα πράγματα να εξελιχτούν διαφορετικα."

 

Ο Rossi θεωρεί το Phillip Island σα μια από τις αγαπημένες του πίστες, έχοντας τερματίσει στο βάθρο δέκα φορές, σε όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα ο Ιταλός έχε και ένα εκπληκτικό σερί νικών στην Αυστραλία, από το 2001 μέχρι το 2005. Παρόλα αυτά, από το 2005 δεν έχει καταφέρει να νικήσει εκεί.

 

"Αγαπώ πραγματικά αυτή την πίστα και έχω μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις της καριέρας μου εκεί. Έχω πολύ καιρό να νικήσω στο Phillip Island και αυτό το σαββατοκύριακο σίγουρα θα βάλω τα δυνατά μου για να το καταφέρω", δήλωσε ο Rossi. "Το Πρωτάθλημα θα παιχτεί μέχρι τέλους με τον Lorenzo, όμως οι δύο πίστες που ακολουθούν είναι από τις αγαπημένες μου", προειδοποίησε ο Γιατρός.

 

Ο αγώνας της Sepang, στη Μαλαισία θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα μετά τον αγώνα του Phillip Island και η σεζόν θα ολοκληρωθεί στις 8 Νοεμβρίου, στην πίστα της Valencia.

 

Ο team manager του Rossi, Davide Brivio επιβεβαίωσε ότι οι μηχανικοί εξέτασαν εξαντλητικά τα δεδομένα από τον αγώνα του Estoril, ώστε να βρεθεί η αιτία των προβλημάτων πρόσφυσης, χωρίς όμως να ανακοινώσει αν βρέθηκε και η λύση. "Οι μηχανικοί δουλεύουν σκληρά για να καταλάβουν τί πήγε στραβά στον τελευταίο αγώνα, ώστε να βεβαιωθούμε ότι κάτι τέτοιο δε θα επαναληφθεί. Πάντως, ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στη δράση και να αφήσουμε τον προηγούμενο αγώνα πίσω μας. Ο Valentino είχε μερικούς εξαιρετικούς αγώνες στην Αυστραλία και έχει καιρό να νικήσει εκεί. Έτσι, θα κάνουμε τα πάντα ώστε αυτό το σαββατοκύριακο να ανέβει στο βάθρο και να διευρύνει το προβάδισμά του στη βαθμολογία", δήλωσε ο Ιταλός.

Επόμενο άρθρο »

LORENZO: Θέλει να κλειδώσει τη δεύτερη θέση.

« Προηγούμενο άρθρο

HONDA GRESINI: Μάχη για την έβδομη θέση.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα