• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Qatar: Αγώνας 1
Εύκολη νίκη και 1η στην Losail για Rea
Νέα 03/11/2017 - 21:24

Ακόμα μια εύκολη νίκη πήρε ο Jonathan Rea στο φετινό Πρωτάθλημα των SBK-Motul, πλησιάζοντας ακόμα περισσότερο σε ένα νέο ρεκόρ βαθμών μέσα σε μια σεζόν.

 

Ο Rea δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και πήρε άνετα την πρώτη δική του, αλλά και την πρώτη νίκη της Kawasaki στην Losail.

 

Πλέον, ο Ιρλανδός άσος χρειάζεται ακόμα μια νίκη, στον αυριανό τελευταίο αγώνα για το 2017, ώστε να ξεπεράσει τους 552β που είναι το ρεκόρ συγκομιδής μέσα σε μια σεζόν και το έχει ο Colin Edwards από το 2002.

 

Με τον Rea να είναι στο δικό του κόσμο, ο δεύτερος έμεινε σχεδόν πέντε δευτερόλεπτα πίσω του. Πάντως ο Davies, αυτός πήρε τη 2η θέση, δεν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος.

 

Ο Βρετανός της Ducati πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του Tom Sykes, στη μάχη που δίνουν οι δυο τους για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία.

 

O Sykes ήταν δεύτερος στην αρχή του αγώνα, αλλά εν τέλει υποχώρησε στην έκτη θέση κι έχασε σημαντικό έδαφος σε σχέση με τον Davies.

 

Πίσω από τους Rea και Davies έγινε χαμός για την τελευταία θέση του βάθρου! Ο Xavi Fores έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα παρθενικό βάθρο στο στεγνό, εγκαταλείποντας με τεχνικό πρόβλημα στην αρχή του 10ου γύρου.

 

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας και για το δίδυμο της Yamaha, με τον Lowes να δίνει δυνατές μάχες με τον Davies για τη δεύτερη θέση, αλλά είχε μια πτώση στο τέλος του 10ου γύρου.

 

Ο οδηγός της Yamaha επέστρεψε στη δράση και κατάφερε ν’ ανέβει ως την 13η θέση, για να πέσει όμως και πάλι δυο γύρους πριν το τέλος.

 

Από την άλλη ο Michael Van der Mark έδειχνε ανεβασμένος όταν έφτασε τον Sykes, αλλά χτύπησε με τον μπροστά τροχό του τον πίσω του Βρετανού κι είχε μια πτώση.

 

Έτσι, η τρίτη θέση κατέληξε στον Marco Melandri που πρόσθεσε ακόμα ένα βάθρο στο ενεργητικό του, το 13ο.

 

Το καλύτερό του αποτέλεσμα φέτος πήρε ο Eugene Laverty, τερματίζοντας στην 4η θέση δίνοντας πολλές μάχες με τον ομόσταυλό του, τον Lorenzo Savadori, που έμεινε τελικά 5ος.

 

Πίσω από τον Sykes τερμάτισε ο Jordi Torres της BMW, με διαφορά κάτι παραπάνω από ένα δευτερόλεπτο από τον οδηγό της Kawasaki.

 

Μια καλή όγδοη θέση πήρε ο Sylvain Guintoli, ενώ οι Leon Camier (MV Agusta) και Roman Ramos (Kawasaki) ολοκλήρωσαν τη δεκάδα. 

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Qatar: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Qatar: Superpole

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα