Για μια ακόμη φορά ο Jonathan Rea διέλυσε τον ανταγωνισμό και σημειώνοντας νέο απόλυτο χρόνο πίστας, πήρε την τελευταία pole της σεζόν.
Ο Ιρλανδός είναι ασταμάτητος και στο Qatar, δεν έχει χάσει σε καμμία επίσημη περίοδο δοκιμών και κατέκτησε την έκτη φετινή του pole.
Ο χρόνος του Rea που είναι και νέος απόλυτος χρόνος πίστας, ήταν 1:56.228δ και άφησε σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πίσω του τον ταχύτερο απ’ τους άλλους.
Με έναν εντυπωσιακό τελευταίο γύρο, ο Alex Lowes κατάφερε να μπει σφήνα στο δίδυμο της Kawasaki, ανεβαίνοντας αυτός στη δεύτερη θέση.
Ο Tom Sykes συμπληρώνει την πρώτη σειρά του σχηματισμού εκκίνησης, σχεδόν 4 δέκατα πιο αργός από τον Lowes.
Τη δεύτερη σειρά ανοίγει ο Lorenzo Savadori που κατάφερε ν’ αφήσει πίσω του τις δυο πτώσεις που είχε στις ΕΔ2.
Το δίδυμο της Aprilia χώρισε ο Xavi Fores με την ιδιωτική του Ducati, κρατώντας πίσω του για 41χιλ τον Eugene Laverty.
Επικεφαλής της τρίτης σειράς είναι ο Michael Van der Mark, που κέρδισε το δίδυμο της Ducati με τον Davies να είναι μόλις 8ος και ο Melandri 9ος.
Ο Marco Melandri δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του στα τελευταία λεπτά, έχοντας αντιμετωπίσει τεχνικό πρόβλημα στην SP2.
Ο Sylvain Guintoli πέρασε με επιτυχία από την SP1 και θα ξεκινήσει 10ος τον αγώνα στις 20:00, μπροστά από τον Jordi Torres και τον Leon Camier.