• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril live: Δέκα Χρόνια Grand Prix.
Τί συνέβη τα δέκα προηγούμενα χρόνια στον αγώνα της Πορτογαλίας.
Νέα 02/10/2009 - 21:50

Φέτος είναι η δέκατη χρονιά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας γίνεται στην πίστα του Εστορίλ στην Πορτογαλία. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται το Πορτογαλικό Grand Prix είχε φιλοξενηθεί στο παρελθόν σε δύο.... Ισπανικές πίστες (!), στη Jarama το 1987 και στην Jerez το 1988. H πρώτη φορά που έγινε αγώνας του Παγκοσμίου στην πίστα του Estoril ήταν το 2000 και έκτοτε βρίσκεται στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου κάθε χρόνο. Ακολουθούν οι σημαντικότερες στιγμές των εννέα προηγούμενων GP.

 

2000

O Aυστραλός Garry McCoy είχε την τιμή να κερδίσει τον αγώνα των 500cc στο Estoril πάνω σε μια Yamaha. Ήταν η πρώτη και τελευταία του φορά που πέτυχε (εκτός απο pole position) νίκη στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου. Στα 250 ο Daijiro Kato κατέκτησε και αυτός την πρώτη του νίκη σε GP εκτός Ιαπωνίας. Δεύτερος ήταν Οlivier Jacque, με τον Marco Melandri να πετυχαίνει την τρίτη θέση και να γίνεται ο νεότερος αναβάτης που ανέβηκε σε βάθρο των 250.

 

2001

Οι νικητές του αγώνα του Estoril στέφθηκαν πρωταθλητές στο τέλος της χρονιάς σε 500, 250 και 125. Valentino Rossi, Daijiro Kato και Manuel Poggiali αντίστοιχα.

 

2002

Ο Valentino Rossi κερδίζει τον αγώνα που γίνεται με βροχή, αφού προηγουμένως τον αγώνα είχε οδηγήσει ο Sete Gibernau, o oποίος έπεσε τέσσερις γύρους πριν το τέλος. Ο Fonsi Nieto πετυχαίνει μια καταπληκτική νίκη, αφού προηγουμένως είχε πέσει στον 13ο γύρο, είχε σηκωθεί και ξαναμπεί στον αγώνα, ξεκινώντας απο την 17η θέση.

 

2003

Ο Rossi κερδίζει τη μεγάλη κατηγορία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Εstoril. Οι Ισπανοί αναβάτες κυριαρχούν στις μικρότερες κατηγορίες, με τον Toni Elias να κερδίζει τα 250 και ο Pablo Nieto να κατακτά την μοναδική του νίκη GP στη μικρή κατηγορία.

 

2004

Επανάληψη των αποτελεσμάτων σε 500 και 250 με νικητή τον Rossi και τον Elias, τη στιγμή που στα 125 νικητής αναδεικνύεται ο Hector Barbera μπροστά απο τους μελλοντικούς αναβάτες των MotoGP Mika Kallio και Jorge Lorenzo.

 

2005

Ο Alex Βarros κερδίζει ότι ήταν δυνατόν να κερδίσει! Δοκιμαστικά, κατατακτήριες, pole position, αγώνα... Ήταν η τελευταία φορά που ο Βραζιλιάνος αναβάτης κατάφερε να φτάσει μέχρι το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα GP. Ο Casey Stoner κέρδισε για πρώτη φορά στα 250 , ενώ το ίδιο κάνει και ο Μika Κallio στα 125cc.

 

2006

Αφού πρώτα πετυχαίνει την 17η θέση στις κατατακτήριες, ο Τοni Elias κερδίζει για πρώτη και τελευταία φορά στα MotoGP, μέχρι σήμερα, με μόλις 0,002 δευτερόλεπτα απο τον Valentino Rossi. O Bautista κυριαρχεί στα 250.

 

2007

O Rossi κερδίζει για 5η φορά στο Estoril μετά απο μια επική μάχη με τον Pedrosa. Ο Bautista κερδίζει, ενώ έχει ξεκινήσει από τη 12η θέση. Ο Hector Faubel κερδίζει τα 125 μετά απο μονομαχια με τον Gabor Talmasci.

 

2008

To περσινό Πορτογαλικό GP ήταν το 3ο της χρονιάς και χάρισε στον Jorge Lorenzo την πρώτη του νίκη στη μεγάλη κατηγορία, αφού προηγουμένως είχε κατακτήσει την τρίτη συνεχόμενη pole position του. Ο Bautista κερδίζει την πρώτη νίκη της χρονιάς στα 250, ενώ ο Simone Corsi τα 125.

Επόμενο άρθρο »

Estoril live: Rossi και Hayden περιμένουν τον Spies.

« Προηγούμενο άρθρο

Estoril live: Οι δηλώσεις της ομάδας της Fiat Yamaha.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα