• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jarvis: Είναι δύσκολο
Ν’ αλλάξει προπόνηση ο Rossi
Νέα 19/09/2017 - 12:49

Μετά την πτώση του Valentino Rossi και τον τραυματισμό του λίγες ημέρες πριν το  GP του Misano, αρκετοί ήταν αυτοί που απορούσαν γιατί οι οδηγοί κάνουν προπόνηση με μοτοσυκλέτες.

 

Το θέμα είναι ότι πολλοί είναι αυτοί που αμφιβάλλουν για το αν η προπόνηση με enduro βοηθά στην προετοιμασία ενός αναβάτη για έναν αγώνα MotoGP.

 

Βέβαια ο Valentino Rossi έχει άλλη άποψη, παρά τις όποιες αμφιβολίες που εξέφρασε ακόμα και ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της Yamaha, ο Lin Jarvis.

 

«Τον επισκέφτηκα και πάλι στο νοσοκομείο και του είπα, γιατί; γιατί; γιατί; Και μου απάντησε αυτά συμβαίνουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

 

Ο Vale είχε τραυματιστεί και πριν το Mugello.

 

Τότε η πτώση του ήταν θεαματικότερη αλλά δεν του στοίχισε τη συμμετοχή στο Γύρο, αντίθετα με την «μικρή» στο enduro που τον άφησε εκτός Misano και Aragon.

 

«Πολλοί όμως - που κάνουν enduro - θα ξέρουν ότι ακόμα και με 0χλμ/ώρα είναι ο τρόπος που πέφτεις, βγάζοντας το πόδι έξω, που εγκυμονεί κινδύνους».

 

Αναλύοντας περισσότερο τις σκέψεις του για τις μεθόδους προπόνησης των αναβατών, ο Jarvis συνέχισε λέγοντας:

 

«Είναι δύσκολο να βάλεις τον οδηγό σε μια γυάλα... είναι η φύση άλλωστε του αθλήματος που κάποια στιγμή θα πέσεις. Έτσι έχουν τα πράγματα».

 

«Δεν μπορούν να προπονηθούν με τις μοτοσυκλέτες MotoGP, ούτε να προπονηθούν μέσα στην πίστα. Οπότε βρίσκουν εναλλακτικές λύσεις και οι περισσότεροι προτιμούν το χώμα».

Επόμενο άρθρο »

Πτώση για Stoner στην Valencia

« Προηγούμενο άρθρο

Στη μνήμη του Angel Nieto

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα