• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Πολλά λάθη στρατηγικής
Ας μας γίνουν μάθημα για το μέλλον
Νέα 07/08/2017 - 11:23

Μετά από ένα θετικό Σ/Κ και μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση στις κατατακτήριες, ο Dovi δήλωνε έτοιμος να παλέψει τόσο στο στεγνό, όσο και στο βρεγμένο.

 

Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε ο Andrea και η Ducati...

 

«Κρίμα... δεν καταφέραμε να πάρουμε ό,τι περιμέναμε λόγω μιας σειράς λαθών. Σήμερα μάθαμε κάποια πράγματα για τη στρατηγική μας στο μέλλον».

 

«Προφανώς και όταν παλεύεις για τον Τίτλο δεν πρέπει να γίνονται τέτοια λάθη, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο».

 

Και στη συνέχεια εξηγεί ότι: «...είχαμε και τις δυο μοτοσυκλέτες έτοιμες με βρόχινο set-up κι επομένως δεν είχαμε εγκαίρως έτοιμη τη 2η με στεγνό set-up. Το πρώτο λάθος».

 

«Πέρα από αυτό, πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν θα έμπαινα στα pits με δική μου πρωτοβουλία. Κι οι δυο πλευρές κάναμε λάθος».

 

«Στο μέλλον θα χρειαστούμε καλύτερη στρατηγική. Το να σταματάς τόσο νωρίς δεν είναι εύκολο, μιας και είσαι σε μια κατάσταση που πρέπει να προβλέψεις το τι θα έρθει».

 

Και μετά ήταν και η επιλογή των ελαστικών στη δεύτερη μοτοσυκλέτα του.

 

«Βάλαμε τα μαλακά μπροστά και πίσω και το πίσω ειδικά με δυσκόλεψε. Αν και δεν ένοιωθα καλά, δεν τα παράτησα και πλησίασα τους μπροστά».

 

«Όταν επιστρέφεις στην πίστα και είσαι 16ος δεν είναι μια εύκολη κατάσταση να διαχειριστείς, αλλά τα κατάφερα και είμαι χαρούμενος».

 

Θα τον βοηθούσε αν είχε έτοιμες τις ειδοποιήσεις στον πίνακα οργάνων, κάτι που έχει στη μοτοσυκλέτα του ο Jorge;

 

«Δεν τα χρησιμοποιώ ακόμα, αλλά δεν έπαιξαν ρόλο... ήταν λάθος στρατηγική δική μας. Βασίσαμε τα πάντα στο ότι η πίστα θα αργούσε να στεγνώσει, αλλά έγινε το αντίθετο στον αγώνα».

 

«Ο λόγος ήταν η υγρασία και ο ήλιος που βγήκε στους πρώτους γύρους».

 

Τέλος, αναφέρθηκε και στον Marquez.

 

«Είναι μόνος του μια κατηγορία επειδή είναι πάρα πολύ καλός στο να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις. Πρέπει να τον λαμβάνει κανείς υπόψη του όταν επιλέγει συγκεκριμένες λύσεις».

 

«Πάντως ακόμα κι αν τον ακολουθούσαμε στην αλλαγή μοτοσυκλέτας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν διαφορετικά».

Επόμενο άρθρο »

Vinales: Αντέγραψα τον Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Μέχρι το τέλος της καριέρας μου;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα