• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI: Νέα σενάρια για την Ferrari.
Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι προσπαθούν να μεταγράψουν τον Valentino στην Ferrari.
Νέα 16/09/2009 - 10:46

Πολλές φήμες κυκλοφορούν σχετικά με τη μετάβαση του Valentino Rossi στην ομάδα Formula 1 της Ferrari, έστω και για μεμονωμένους αγώνες. Ειδικότερα, υπάρχει ένα σενάριο που φαίνεται να ξεχωρίζει.

 

Σύμφωνα λοιπόν με το συγκεκριμένο σενάριο, η Ferrari προσπαθεί να κατεβάσει ομάδα τριών μονοθεσίων, με τον Valentino Rossi, να αναλαμβάνει ρόλο οδηγού. "Είναι αλήθεια ότι πιέζουμε για ομάδα τριών μονοθεσίων", δήλωσε ο Stefano Domenicali, αρχηγός της ομάδας της Ferrari. "Οι μεγαλύτερες ομάδες είναι καλό να έχουν τρία αυτοκίνητα, γιατί αυτή είναι και η επιθυμία του κόσμου."

 

"Με κάθε σεβασμό στις μικρότερες ομάδες, η ουσία της Formula 1 είναι η παρουσία κορυφαίων οδηγών, μεγάλων προσωπικοτήτων, σε ανταγωνιστικά μονοθέσια, μιας μεγάλης εταιρίας", πρόσθεσε κάπως αλαζονικά ο Ιταλός.

 

Μια τέτοια κατάσταση θα έδινε στον Rossi την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο πολλών οπαδών, μεταβαίνοντας στους τέσσερις τροχούς. Ο Ιταλός πιθανόν, θα μπορούσε να αγωνιστεί αποκλειστικά σε αγώνες της αρεσκείας του, και όχι σε ολόκληρο το Πρωτάθλημα.

Rossi Ferrari 2
Rossi Ferrari 2

 

Πάντως, πριν ετοιμαστείτε να κλείσετε τα εισιτήρια σας για τη Monza, αξίζει να αναφέρουμε κάποιες λεπτομέρειες που απομακρύνουν την πραγματοποίηση των παραπάνω σεναρίων.

 

Κατ' αρχήν, ο πρόεδρος της FIA, Max Mosley πιστεύει ότι η ιδέα του τρίτου μονοθεσίου δεν είναι εφικτή. "Τα τρία αυτοκίνητα σημαίνουν ότι το βιβλίο των κανονισμών θα έπρεπε να γραφτεί από την αρχή. Είναι ένα ωραίο σενάριο αλλά ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού, και ταυτόχρονα δε νομίζω ότι θα έχει τη συναίνεση της πλειοψηφίας", δήλωσε ο Mosely.

 

Την ίδια στιγμή, με τον ανταγωνισμό που επικρατεί στα MotoGP, θεωρείται εξαιρετικά απίθανο ο Rossi να ρισκάρει, συμμετέχοντας και σε άλλα Πρωταθλήματα. O Ιταλός Πρωταθλητής δέχτηκε φέτος την ανελέητη επίθεση του νεαρού Jorge Lorenzo, ο οποίος φαίνεται πως θα κυνηγήσει τον τίτλο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα. Παράλληλα, οι Pedrosa και Stoner (που σύντομα επιστρέφει στη δράση) είναι από τους αναβάτες που με αξιώσεις αμφισβητούν την παντοκρατορία του Ιταλού. Έτσι, η σοβαρή εμπλοκή του με τους τέσσερις τροχούς, δε φαντάζουν σαν ιδιαίτερα ρεαλιστικό σενάριο.

 

Αντίθετα, υπάρχει μια άλλη Ιταλική ομάδα, με κόκκινα χρώματα που επανειλημμένα έχει εκφράσει την επιθυμία να εντάξει τον Valentino στο δυναμικό της. Ο Ιταλός είναι δυσαρεστημένος για τη διατήρηση του Lorenzo στην ομάδα της Fiat Yamaha, με ευνοϊκούς μάλιστα όρους. Παράλληλα, το συμβόλαιό του λήγει την επόμενη χρονιά. Ενδεχόμενη μεταγραφή του, λοιπόν, στην Ducati είναι ένα σενάριο που συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες, και σίγουρα είναι πιο ρεαλιστικό από τη σοβαρή εμπλοκή του Γιατρού με τους τέσσερις τροχούς.

Επόμενο άρθρο »

Το μέλλον του ROSSI εξαρτάται από τον BURGESS

« Προηγούμενο άρθρο

ΗAYDEN: «Στόχος μας η κορυφή»

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα