• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Le Mans: Θρίαμβος Vinales!
Βάθρο για Zarco/Pedrosa, λάθη για Rossi/Marquez
Νέα 21/05/2017 - 17:19

Με μια καταπληκτική μάχη στον τελευταίο γύρο, ο Maverick Vinales κατάφερε να μείνει πάνω στη μοτοσυκλέτα του και να πάρει τη νίκη σήμερα!

 

Ήταν η 500η νίκη της Yamaha, την ώρα που ο Valentino Rossi, που πάλευε για τη νίκη έκανε ένα ολέθριο λάθος κι έχασε πάρα πολλούς βαθμούς για τη συνέχεια.

 

Τρεις ήταν αυτοί που ξεχώρισαν, καθώς ο Johann Zarco ήταν επίσης δυνατός, όπως έδειξε και στο ζέσταμα και ο ρυθμός του ήταν για βάθρο.

 

Ο Γάλλος είχε επιλέξει τα μαλακά ελαστικά της Michelin, ενώ οι άλλες δυο Yamaha είχαν τα μεσαία μπροστά-πίσω.

Στους τελευταίους γύρους είχαμε μια μεγάλη επίθεση του Rossi, που κατέβαζε χρόνους κι έχοντας περάσει τον Zarco νωρίτερα, πλησίαζε τον Vinales!

 

Έφτασε και πέρασε τον Vinales, ο οποίος άνοιξε τη γραμμή του και όλα έδειχναν ότι ο Rossi θα μπορούσε να πάρει τη μεγάλη νίκη.

 

Όμως ο Vinales ήταν δυνατός και ανέβασε το ρυθμό του,  ενώ προετοιμάστηκε για μάχες ειδικά στο τρίτο κομμάτι που ήταν πολύ γρήγορος.

 

Μια πρώτη προειδοποίηση από τη μοτοσυκλέτα του Rossi στην 8η στροφή, ένα άνοιγμα της γραμμής, άφησε δεύτερο τον Ιταλό.

 

Πιέζοντας για να μείνει κοντά στον ομόσταυλό του και να διεκδικήσει τις ελπίδες του για νίκη, δεν απέφυγε το λάθος λίγα δευτερόλεπτα μετά, στην 11.

Μεγάλο λάθος για τον Ιταλό άσο, που έχασε τεράστια ευκαιρία σήμερα.

 

Καταπληκτικός σε όλο τον αγώνα ο Zarco, δεν είχε πρόβλημα στο τέλος να περάσει δεύτερος τη γραμμή τερματισμού και να πανηγυρίσει το πρώτο του βάθρο στη μεγάλη κατηγορία!

 

Ο Pedrosa έδειξε και στο Le Mans πόσο ανεβασμένος είναι φέτος, όταν από την 13η θέση του grid κατάφερε - εκμεταλλευόμενος και τα λάθη των συναθλητών του μπροστά - να πάρει βάθρο.

 

Με την πολύ καλή του παρουσία σήμερα, ο Dani Pedrosa κατάφερε ν’ ανέβει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας!

 

Ο Dovi κράτησε πίσω του τον Cal Crutchlow και πήρε την τέταρτη θέση, την ώρα που ο Lorenzo ανέβαινε από την 8η στην 6η θέση χάρη στις πτώσεις μπροστά του.

Οι Jonas Folger, Jack Miller και Loris Baz ήταν μέσα στη δεκάδα των πρώτων, όπως και ο Andrea Iannone πάνω στην Suzuki του.

 

Οι δυο τελευταίοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι χάλασε ο κινητήρας της Aprilia του Aleix Espargaro, ο οποίος είχε καταφέρει ν’ ανέβει ως την 9η θέση.

Επόμενο άρθρο »

Le Mans: σημειώσεις μετά τον Αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans Moto2: Επέστρεψε ο Morbido!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα