• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Θετικά μηνύματα για Marquez
Δίνουν ώθηση εξάτμιση/ελαστικό
Νέα 09/05/2017 - 10:28

Χαρούμενος έφυγε από την Jerez ο Marc Marquez, καθώς την Κυριακή μείωσε πολύ τη διαφορά του απ’ τον πρώτο στη βαθμολογία, ενώ πολύ θετικό ήταν και το χτεσινό τεστ.

 

Ο λόγος ήταν η νέα εξάτμιση που είχε στη διάθεσή του στο GP της Jerez - και τη δοκίμασε εκτενώς - ο Cal Crutchlow.

 

Ο Marc τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν (πολλές) διαφορετικές ρυθμίσεις, ωστόσο υπογράμμισε ότι του δίνει καλύτερη αίσθηση στο γκάζι και βοήθησε στις μεσαίες στροφές χάρη στην μεγαλύτερη ροπή.

 

«Φυσικά όταν τη βάζεις για πρώτη φορά θέλει πάρα πολύ δουλειά. Είχα όμως μια βάση, αφού την είχε όλο το Σ/Κ ο Cal. Όταν την έβαλα για πρώτη φορά όμως, ήταν εντελώς ξένη για το στυλ μου».

 

«Την είχαμε για σχεδόν τη μισή ημέρα. Πρέπει όμως να την αξιολογήσουμε εκ νέου, να κάνουμε περισσότερους γύρους για να την καταλάβουμε καλύτερα. Πάντως η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά».

 

Που είναι καλύτερη; «Στην επιτάχυνση είναι πιο ομαλά τα πράγματα. Είναι κάπως διαφορετικά, αλλά φαίνεται ότι έχουμε καλύτερη ροπή. Εκεί δηλαδή που δυσκολευόμαστε τώρα».

 

«Στις ψηλές στροφές είναι ίδια. Πάντως σε γενικές γραμμές σε κάνει να καταλαβαίνεις καλύτερα τι συμβαίνει».

 

«Έλεγα ότι δεν μπορώ να καταλάβω τη σύνδεση με το γκάζι και δεν μπορούσα να καταλάβω πως είμαι γρήγορος. Τώρα κατανοώ καλύτερα τα πράγματα».

 

«Όταν κάναμε συγκριτικό, οι χρόνοι ήταν ίδιοι και τώρα πρέπει να την αξιολογήσουμε και πάλι για να δούμε αν είναι καλύτερα ή όχι».

 

Τέλος, για το «παλιό» ελαστικό του ’16 με τον πιο σκληρό σκελετό, είπε: «Το προτιμώ. Μ’ αυτό δεν νοιώθω κάτι το αρνητικό, νοιώθω μόνο θετικά. Είναι πιο σταθερό».

 

«Στα φρένα έχουμε μεγαλύτερη σταθερότητα και στις στροφές. Μ’ αρέσει. Ελπίζω να το έχουμε, αλλά πρέπει να συμφωνήσουν και οι άλλοι. Θα δούμε».

Επόμενο άρθρο »

Iannone: Περίμενα περισσότερα!

« Προηγούμενο άρθρο

Προβληματισμένος ο Vinales

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα