• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Προβληματισμένος ο Vinales
Ψηλές θερμοκρασίες, αλλά καλύτερο κράτημα η πίστα
Νέα 09/05/2017 - 09:52

Σε μια ηλιόλουστη Jerez και χτες, ο Maverick Vinales είχε πολύ καλό ρυθμό κάτι που όμως τον άφησε ιδιαίτερα προβληματισμένο.

 

Ο λόγος ήταν ότι αν και η θερμοκρασία ασφάλτου ήταν και πάλι υψηλή, περιέργως - και σ’ αυτό συμφώνησαν όλοι - η πίστα είχε πολύ καλύτερη πρόσφυση απ’ ότι στον αγώνα.

 

Κάποιοι είπαν ότι έφταιξε η γόμα που άφησαν οι μοτοσυκλέτες της Moto3/Moto2 πριν τον αγώνα της μεγάλης κατηγορίας την Κυριακή.

 

Ωστόσο για τον Vinales ο λόγος για τη μειωμένη πρόσφυση στην άσφαλτο την Κυριακή, ήταν τα ελαστικά της Michelin.

 

Για τις δοκιμές είπε: «Το αποτέλεσμα σήμερα ήταν τελείως διαφορετικό! Ήμουν στο μεσαίο 1:40, στο ρυθμό του Dani και του Marc. Είναι λίγο απογοητευτικό».

 

«Πάντως πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Για το Le Mans έχουμε ένα καλό set-up κι ελπίζουμε να το βελτιώσουμε. Ελπίζω να μείνει καλός ο καιρός».

 

Καμμία διαφορά λοιπόν; «Καμμία! Στην προσομοίωση που έκανα είχα το ίδιο στήσιμο, γεμάτο ντεπόζιτο και τα ίδια ελαστικά. Το αποτέλεσμα όμως ήταν διαφορετικό».

 

Ο Vinales δοκίμασε κι ένα νέο πλαίσιο για την M1 του, όπως και το μπροστινό ελαστικό της Michelin από το 2016, το ελαστικό της Valencia.

 

«Δοκιμάσαμε και το νέο πλαίσιο που ήταν αρκετά θετικό σε κάποια σημεία. Πάντως με το παλιό ένοιωθα άνετα όλη την ημέρα».

 

Στη συνέχεια έδωσε ένα παράδειγμα για να τονίσει την περίεργη διαφορά στην κατάσταση της ασφάλτου την Κυριακή και χτες.

 

«Στον αγώνα, στον 16ο γύρο έκανα 1:41,9 ενώ σήμερα στον 16ο έκανα 1:40,8. Σχεδόν ένα δευτερόλεπτο στο γύρο! Είναι μεγάλη διαφορά. Θα ήμασταν στο βάθρο, ή τουλάχιστον θα παλεύαμε».

 

Τον ρώτησαν μήπως για την κατάσταση της πίστας την Κυριακή έφταιξε η γόμα που άφησαν οι μοτοσυκλέτες της Moto3 και Moto2 νωρίτερα.

 

«Δεν νομίζω, διότι σε άλλες πίστες - όπως στην Αργεντινή - είχα την ίδια αίσθηση στον αγώνα όπως και στο ζέσταμα. Το ίδιο και στο Qatar και σε άλλους αγώνες πέρυσι».

 

«Ίσως να επηρεάζεται το πίσω ελαστικό, να έχουμε λιγότερη πρόσφυση, αλλά για το μπροστά είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα».

 

Για το νέο πλαίσιο, ενώ ο Rossi μάλλον δεν εντυπωσιάστηκε, ο Vinales θεωρεί ότι μπορεί να φανεί χρήσιμο σε πίστες με χαμηλή πρόσφυση.

 

«Μ’ αυτό μπορούμε να κερδίσουμε πρόσφυση και αυτό είναι σημαντικό σε πίστες που δεν έχουμε πολλή πρόσφυση. Είναι σημαντικό σε stop-and-go πίστες».

 

Τέλος μίλησε και για το ελαστικό του ’16 της Michelin, από το οποίο δεν έμεινε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος.

 

«Αν έπρεπε να το χρησιμοποιήσουμε σε αγώνα, θα το έκανα. Αλλά μ’ αρέσει αυτό που είχα στην Αργεντινή, ή αυτό που είχα στο Le Mans. Αυτά μ’ άρεσαν».

 

«Πάντως αν θέλουν αυτό, ας είναι. Θα προσαρμόσουμε το στυλ μας ή τη μοτοσυκλέτα σ’ αυτό το ελαστικό».

 

«Πάντως είναι καλά ελαστικά. Για μένα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Επόμενο άρθρο »

Θετικά μηνύματα για Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez test: οι δηλώσεις!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα