• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PI Test Ημ. 2: Οι τελικοί χρόνοι
Ταχύτατος ο Vinales, ακούραστος ο Marquez!
Νέα 16/02/2017 - 09:30

Αυλαία και για τη δεύτερη ημέρα δοκιμών στο Phillip Island, με τον Maverick Vinales να πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο του διημέρου.

 

Ο Ισπανός άσος της Yamaha ήταν και ο μόνος που έκανε γύρους στο 1:28, με τη διαφορά του από τον ανταγωνισμό να πλησιάζει το μισό δευτερόλεπτο.

 

Ο καιρός ήταν και πάλι πολύ καλός στην πίστα, με χαμηλή θερμοκρασία ασφάλτου το πρωί και σχεδόν τριπλάσια το μεσημέρι! Ίδια εικόνα που είχαμε και χτες δηλαδή, ενώ κάτι αντίστοιχο περιμένουμε και για αύριο.

 

Οι αναβάτες, πέρα από το προσωπικό τους πρόγραμμα, είχαν στη διάθεσή τους σήμερα και μερικά νέα ελαστικά από την Michelin.

 

Αυτά τα δοκίμασαν κυρίως το απόγευμα. Συγκεκριμένα είχαν τρία νέα πίσω ελαστικά και δυο νέα μπροστά.

 

Τα πίσω ήταν το κάθε ένα ελαφρώς διαφορετικό από το άλλο και έχουν σχεδιαστεί για ακόμα μεγαλύτερη πρόσφυση και σταθερότητα.

 

Από την άλλη τα μπροστινά είναι σχεδιασμένα να δίνουν ακόμα καλύτερη πληροφόρηση και να ζεσταίνονται πιο γρήγορα, δυο χαρακτηριστικά που είχαν ζητήσει οι αναβάτες.

 

Στους χρόνους, όπως γράψαμε παραπάνω, ο Vinales δεν είχε αντίπαλο στον ένα γύρο. Ο 22χρονος μέχρι και την τελευταία στιγμή «έγραφε» χρόνους στο ’28!

 

Μάλιστα στο τέλος έκανε δυο πολύ γρήγορους γύρους, για να χάσει χρόνο μόνο στο τελευταίο κομμάτι της πίστας. Και πάλι όμως, ήταν μόνο μερικά χιλιοστά πάνω από τον καλύτερό του χρόνο, το 1:28,847.

Στη δεύτερη θέση ήταν ένας ανεξάντλητος Marc Marquez!  Ο Ισπανός του HRC κυριολεκτικά δεν βγήκε για μεσημεριανό και παρέμεινε στην πίστα, με τις υψηλές θερμοκρασίες ασφάλτου.

 

Ο Marc έγραψε και κάτω από αυτές τις συνθήκες χρόνους στο 1:29, ενώ και τα τελευταία λεπτά ήταν ταχύτατος, παρά το γεγονός ότι έκανε 107 γύρους σήμερα!

 

Ήταν σαν να ολοκλήρωσε τρεις αγώνες μέσα σε μια ημέρα και στο τέλος είχε δυνάμεις να κάνει καλούς χρόνους! Ο Redding ήταν ο επόμενος με τους περισσότερους γύρους, κάνοντας 90.

 

Να σημειώσουμε ότι από το γκαράζ του Marquez απουσιάζει ο αρχιμηχανικός του, ο Santi Hernandez που είναι άρρωστος.

 

Πολύ κοντά στην εργοστασιακή Honda ήταν η δορυφορική του Cal Crutchlow, ο οποίος χτες δήλωνε ότι αν γινόταν άμεσα αγώνας θα είχε καλή θέση και το απέδειξε και σήμερα.

 

Η διαφορά των δυο Honda ήταν στα 16χιλ, ενώ άλλα 86χιλ πίσω από τον Crutchlow πήρε θέση ο υπολογίσιμος Alvaro Bautista και η GP16 του.

Ο δυνατός κι εντυπωσιακός Bautista ήταν η καλύτερη Ducati (GP16) σήμερα, κερδίζοντας για 72χιλ την εργοστασιακή Ducati (GP17) του Andrea Dovizioso.

 

Η δεύτερη GP17, αυτή του Jorge Lorenzo, ήταν σχεδόν εφτά δέκατα πιο πίσω από τον Dovi και μόλις στην 15η θέση!

 

Ο Ισπανός - που είχε παραπονεθεί χτες για ελαττωματικό ελαστικό που δεν τον άφησε να γράψει στο τέλος ένα καλό χρόνο - κατέβασε λίγο το χρόνο του σε σχέση με χτες, αλλά η διαφορά του από την κορυφή αυξήθηκε στο 1,3δ.

Η Aprilia παρουσίασε τη δική της εκδοχή για ένα «φτερωτό» φέρινγκ, με τον Aleix Espargaro να κλείνει μια εξαιρετική ημέρα για το εργοστάσιο, φέρνοντας την RS-GP του στην 6η θέση!

 

Εξαιρετικός ήταν και ο Jonas Folger, ο οποίος από το ξεκίνημα ήταν σταθερά κοντά στους πρώτους και κατάφερε να κλείσει την ημέρα στην 7η θέση και με διαφορά μόλις οχτώ δέκατα από τον πρώτο.

 

Καθόλου άσχημα για έναν νεοφερμένο. Περίπου δυο δέκατα πίσω του, στην 11η θέση, ήταν ο ομόσταυλός του και Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2 τα τελευταία δυο χρόνια, ο Johann Zarco.

Την ημέρα των γενεθλίων του ο Valentino Rossi την πέρασε κάνοντας αυτό που αγαπά περισσότερο, οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα του μέσα στις πίστες.

 

Ο Ιταλός άσος ήταν μέσα στη δεκάδα, στην 8η θέση, ολοκληρώνοντας 70 γύρους με χρόνο στο 1:29,674 και 0,827δ από την κορυφή και τον νέο του ομόσταυλό.

 

Οι τελευταίοι με διαφορά στο δευτερόλεπτο από την πρώτη θέση ήταν ο Alex Rins και ο Αυστραλός Jack Miller.

 

Ο Rins κατάφερε να είναι η πιο γρήγορη Suzuki σήμερα, με διαφορά ενάμιση περίπου δέκατο από τον Andrea Iannone που θέλει περισσότερη σταθερότητα πάνω στην GSX-RR του.

 

Ο Iannone ήταν και ο τελευταίος από τους οδηγούς που πέτυχαν χρόνο στο 1:29 σήμερα. Όπως η Aprilia, έτσι και η Suzuki παρουσίασε το δικό της, περίεργο, φέρινγκ.

Δυο δέκατα πίσω από τον Andrea Iannone ήταν ο Karel Abraham που συνεχίζει και κλέβει την παράσταση!

 

Ο Τσέχος αναβάτης, μετά το πέρασμά του πέρυσι από τα SBK-Motul, επέστρεψε στο MotoGP και πάνω στην Ducati του γράφει πολύ καλούς χρόνους!

 

Πίσω του είναι αναβάτες όπως ο Petrucci, ο Lorenzo αλλά και ο Dani Pedrosa. Ο τελευταίος πάντως μπήκε μόνο τις τελευταίες ώρες στην πίστα, μιας και ταλαιπωρείται από μια μόλυνση στο φάρυγγα.

 

Οι δυο KTM ήταν στις τελευταίες θέσεις, με τον Pol Espargaro να έχει 1,8δ διαφορά από την κορυφή και τον Smith να μένει - όπως και χτες - στην τελευταία θέση.

Λίγα λεπτά πριν το τέλος είχαμε κόκκινη σημαία και ο λόγος ήταν ότι μερικά πουλιά αποφάσισαν να καθίσουν σ’ ένα κομμάτι της πίστας! Κάτι που μόνο στο Phillip Island μπορεί να συμβεί!

 

Οι δοκιμές ολοκληρώνονται αύριο.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Θέλουμε μεγάλη βελτίωση

« Προηγούμενο άρθρο

Το «φτερωτό» φέρινγκ της Aprilia

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα