• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το «φτερωτό» φέρινγκ της Aprilia
Αποκαλύπτεται στο Phillip Island
Νέα 16/02/2017 - 08:19

Η Aprilia είναι ο δεύτερος κατασκευαστής που μας αποκαλύπτει την δική της απάντηση στην κατάργηση των «φτερών» από φέτος.

 

Μετά την Yamaha, που αποκάλυψε στην Μαλαισία το νέο της φέρινγκ με ενσωματωμένα φτερά, ήταν η σειρά της Aprilia και του ίδιας φιλοσοφίας φέρινγκ της τη δεύτερη ημέρα δοκιμών στην Αυστραλία.

 

Όπως και στην Yamaha, η Aprilia διοχετεύει τον αέρα πάνω από τα ενσωματωμένα φτερά στην κάθε πλευρά του φέρινγκ.

 

Ωστόσο οι αεραγωγοί για τα φτερά της Aprilia είναι πολύ μεγαλύτερη από τους αντίστοιχους της Yamaha και τοποθετημένοι πιο ψηλά, μπροστά απ’ το τιμόνι.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Aleix Espargaro από το τεστ στην Μαλαισία, αυτό το φέρινγκ έχει σχεδιαστεί ώστε να προσομοιώνει σε βαθμό έως και 60% τη χρήση φτερών.

 

Το πλαίσιο της Yamaha έχει πάρει κατ’ αρχήν έγκριση από τον Danny Aldridge και λογικά το ίδιο συμβαίνει και με το αντίστοιχο της Aprilia.

 

Περιμένουμε και την Suzuki που μέσω του Alex Rins, έγινε γνωστό ότι θέλουν να δοκιμάσουν στην Αυστραλία το δικό τους φέρινγκ.

 

Οι υπόλοιποι κατασκευαστές, η Ducati, η Honda και η KTM, τηρούν σιγή ιχθύος επί του θέματος. Να θυμίσουμε ότι σε όλους θα επιτρέπεται μόνο μια αναβάθμιση στο φέρινγκ, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Επόμενο άρθρο »

PI Test Ημ. 2: Οι τελικοί χρόνοι

« Προηγούμενο άρθρο

PI Test Ημ. 2: Οι χρόνοι στις 07:00

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα