• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
INDY live: Ο «Captain America» κτύπησε!
"Σήμερα ο Valentino δεν ήταν τόσο γρήγορος"
Νέα 30/08/2009 - 23:49

 

Ο Jorge Lorenzo σκαρφάλωσε όπως ο Spiderman στα προστατευτικά δίχτυα της Ινδιανάπολης, πανηγυρίζοντας μια σημαντική νίκη, που ξαναδίνει ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα. «Είναι η μόνη πίστα που μπορείς να κάνεις κάτι τέτοιο», είπε σε ερώτηση αμερικανού δημοσιογράφου!

«Έξι γύρους πριν το τέλος σκεφτόμουν ότι δεν θα μπορέσω να κάνω σούζα σε όλη την ευθεία, αλλά σε κάθε γύρο που περνούσε έλεγα ότι θα το δοκιμάσω έστω για 100 – 200 μ., τελικά κατάφερα να κάνω σχεδόν ένα χιλιόμετρο», απάντησε χαμογελώντας σε άλλη σχετική με τους πανηγυρισμούς του ερώτηση.

 

«Πρέπει να πηγαίνεις στο όριο για να κερδίσεις. Έτσι έκανα στους 2 προηγούμενους αγώνες και έπεσα. Τώρα αυτό έγινε για τον Dani και τον Valentino. Είναι όμως ωραίο τώρα που οι μάχες θυμίζουν αυτές των Schwantz, Rainey, Lawson που τα έδιναν όλα και καμιά φορά έπεφταν. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της μάχης», είπε αυθόρμητα ο Ισπανός οδηγός που τώρα βρίσκεται σε απόσταση 25 βαθμών από τον πρωτοπόρο Rossi.

Οι μοτοσυκλέτες των 3 πρώτων κάτω από το βάθρο
Οι μοτοσυκλέτες των 3 πρώτων κάτω από το βάθρο

«Το Πρωτάθλημα είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Σήμερα ο Valentino δεν ήταν τόσο γρήγορος και σκέφτηκα ότι θα περάσω και θα κάνω διαφορά», συνέχισε και αργότερα απαντώντας σε ερώτηση για το βάψιμο του κράνους και το σκετς με τον Captain America είπε: «Πάντα μου άρεσαν οι σούπερ – ήρωες. Στο βάψιμο του κράνους έχω κάποιες βελτιώσεις που πρέπει να κάνουμε, γιατί για παράδειγμα τα φτερά μοιάζουν με αυτά της Honda!»

 

Ο 22χρονος Ισπανός κέρδισε άνετα μετά τις πτώσεις των Pedrosa, Rossi και έδειξε ότι είναι πολύ δυνατός μαχητής.

Ο Jorge Lorenzo πανευτυχής
Ο Jorge Lorenzo πανευτυχής

 

Ο Pedrosa που προηγήθηκε μετά την πτώση του συνέχισε με πολύ καλό ρυθμό και τελικά πάνω στη γραμμή τερματισμού πήρε την 10η θέση και 6 πολύτιμους βαθμούς.

 

Ο Rossi με τη σειρά του προσπάθησε να συνεχίσει, αλλά ήταν χωρίς μαρσπιέ και με το γκάζι να κλείνει με δυσκολία, εγκατέλειψε τελικά.

 

Η πρωινή έκπληξη του ζεστάματος, ο Alex De Angelis πήρε το πρώτο βάθρο της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία, με ένα προσεκτικό αγώνα, περνώντας τον Edwards και κρατώντας πίσω του τον Hayden που έντωμεταξύ είχε ανέβει τρίτος. Πέτυχε μάλιστα την υψηλότερη τελική ταχύτητα με 323.9 χλμ/ώρα.

 

Ο Nicky Hayden κράτησε στους 2 τελευταίους γύρους με νύχια και με δόντια την 3η θέση, από έναν δυνατό Dovizioso που προσπάθησε πολύ αλλά έμεινε 4ος. «όταν αρχίζω να είμαι αισιόδοξος και να νομίζω ότι καταλαβαίνω την GP9, αυτή η μοτοσυκλέτα με βάζει στη θέση μου, με γυρνάει πίσω στην αρχή. Οπότε δεν θέλω να πω τίποτε σε σχέση με τον επόμενο αγώνα. Φέτος είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της αγωνιστικής μου ζωής, να καταλάβω τη μοτοσυκλέτα. Σιγά – σιγά νομίζω ότι κάναμε κάποια βήματα», είπε ο ιδιαίτερα χαρούμενος αμερικανός.

De Angelis ο πιο χαρούμενος οδηγός του 3μερου
De Angelis ο πιο χαρούμενος οδηγός του 3μερου

 

Πίσω από τον Dovizioso o Colin Edwards πήρε την 5η θέση, για να κρατήσει την 5η θέση και στη βαθμολογία, μπροστά από τον Ιταλό οδηγό του HRC.

O James Toseland ήταν χαρούμενος με την 6η θέση, ενώ πίσω του ο Capirossi απογοητευμένος από την εκκίνησή του που τον έριξε πίσω.

Ο Mika Kallio πήρε την 8η θέση, μετά από μέτριο αγώνα, ενώ ο 9ος Toni Elias έκανε και πάλι φανταστικό αγώνα αφού έμεινε τελευταίος στον πρώτο γύρο, όταν τον έβγαλε εκτός πίστας ο Espargaro.

Αυτό περίμενε ο Nicky Hayden!, το πίστευε μέσα του!
Αυτό περίμενε ο Nicky Hayden!, το πίστευε μέσα του!

Πίσω από τον 10ο Pedrosa, o Vermeulen που είχε έξοδο στον πρώτο γύρο από κτύπημα που δέχτηκε από τον Kallio, στη 12η θέση ο τραυματίας De Puniet, o Espargaro πήρε τους πρώτους του βαθμούς στη 13η θέση και ο Talmacsi ήταν 14ος σε ένα ακόμη αδιάφορο αγώνα.

Επόμενο άρθρο »

INDY live: Rossi: ήμουν 1.5μ. έξω από τη γραμμή

« Προηγούμενο άρθρο

INDIANAPOLIS: Νίκη Simoncelli στα 250cc.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα