• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
INDIANAPOLIS: Νίκη Simoncelli στα 250cc.
Ο Ιταλός νικητής στον πρώτο αγώνα των 250cc στην Indianapolis.
Νέα 30/08/2009 - 19:54

Στον πρώτο αγώνα μοτοσυκλετών 250cc, στην ιστορία της Αμερικάνικης πίστας, ο Marco Simoncelli (Metis Gilera) πήρε τη νίκη, πραγματοποιώντας εντυπωσιακό αγώνα. Έτσι, κράτησε τις ελπίδες του για διατήρηση του τίτλου στη μεσαία κατηγορία, τερματίζοντας δύο δευτερόλεπτα μπροστά από τον πρωτοπόρο του Πρωταθλήματος, Hiroshi Aoyama (Scot Racing). Αυτή είναι η τέταρτη φετινή νίκη του Simoncelli.

 

O Ιταλός έκανε εκπληκτικό αγώνα, ξεκινώντας τρίτος στο grid και παρά το γεγονός ότι είχε  σημειώσει τρεις συνολικά πτώσεις όλο το σαββατοκύριακο. Τώρα, ο αναβάτης της Metis Gilera, κυνηγάει τον Aoyama, στην κούρσα του Πρωταθλήματος, με τον Ιάπωνα να προηγείται με 27 βαθμούς, και πέντε αγώνες να απομένουν.

 

Ο Aoyama είχε μια ανησυχητική στιγμή με το μπροστινό του τέσσερις γύρους πριν τον τερματισμό. Έτσι, δεν μπόρεσε να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι τέλους, αλλά κατάφερε να μαζέψει αρκετούς βαθμούς. Ο Álvaro Bautista (Mapfre Aspar) τερμάτισε τρίτος, και εξακολουθεί να είναι σοβαρός διεκδικητής για το φετινό τίτλο, όντας 16 βαθμούς πίσω από τον Aoyama. Ο κάτοχος της pole position, Mike di Meglio (Mapfre Aspar) τερμάτισε τέταρτος, 12 δευτερόλεπτα πίσω από τον Simoncelli, ενώ οι Roberto Locatelli (Metis Gilera) και Héctor Barberá (Pepe World) πήραν την πέμπτη και έκτη θέση αντίστοιχα.

 

Οι Lukas Pesek (Auto Kelly – CP), Héctor Faubel (Valencia CF - Honda SAG), Thomas Luthi (Emmi - Caffe Latte) και Karel Abraham (Cardion AB Motoracing) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

 

Στην αρχή του αγώνα σημειώθηκαν πτώσεις από τον Jules Cluzel (Matteoni Racing), που εκείνη την ώρα είχε την πρωτοπορία του αγώνα, και από τον Mattia Pasini (Toth Aprilia).

Επόμενο άρθρο »

INDY live: Ο «Captain America» κτύπησε!

« Προηγούμενο άρθρο

ΙNDIANAPOLIS: Νίκη Espargaro στα 125cc.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα