• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ROSSI: "Όχι αρκετά γρήγορος!"
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής σχολιάζει τη δύναμη του κινητήρα της Honda.
Νέα 30/08/2009 - 16:30

Ο πρωτοπόρος του Πρωταθλήματος, Valentino Rossi ψάχνεται με ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής για να βελτιώσει τις επιδόσεις της μοτοσυκλέτας του, αφού βρέθηκε 0.879 δευτερόλεπτα πίσω από τον Dani Pedrosa στις κατατακτήριες δοκιμές της Indianapolis.

 

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP κινήθηκε συνεχώς μεταξύ τρίτης και τέταρτης θέσης όλο το σαββατοκύριακο, ποτέ όμως δεν κατάφερε να διεκδικήσει την pole position. Μάλιστα, ο Ιταλός, που κέρδισε πέρσι τον αγώνα της Indianapolis, πήρε την τρίτη θέση στο grid, πραγματικά την τελευταία στιγμή, από τον Alex de Angelis, με ελάχιστη διαφορά.

 

"Ήταν μια δύσκολη ημέρα για μένα, διότι παλεύαμε συνέχεια από το πρωί" είπε ο Rossi. "Το απόγευμα προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα, αλλά και πάλι δεν μπορούσα να οδηγήσω όπως θα ήθελα."

 

"Δεν έχω ιδιαίτερα καλό ρυθμό, ειδικά με τα μαλακά ελαστικά, οπότε η εκκίνηση από την πρώτη σειρά είναι πολύ σημαντική. Πρέπει να αναλύσουμε τα δεδομένα και να καταλάβουμε πως θα βελτιώσουμε το ρυθμό μας. Ο Dani είναι πολύ γρήγορος, όπως όμως είναι και ο Jorge, με μια μοτοσυκλέτα ίδια με τη δικιά μου. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί. Έχουμε πολύ καλές μνήμες από την περσινή μας νίκη, αλλά ο ρυθμός είναι κατά δύο δευτερόλεπτα πιο γρήγορος φέτος. Πιστεύω ότι θα είναι σκληρός αγώνας για το πίσω ελαστικό, διότι η επιφάνεια της πίστας είναι πολύ

τραχιά."

 

Παρά την απορία του για το πως ο Lorenzo κατάφερε να πάρει περισσότερα από την M1 του, ο Rossi πιστεύει ότι η Yamaha έχει μείνει πίσω σε σχέση με την Honda, από την έναρξη της εφαρμογής του νέου κανονισμού για τους κινητήρες στο Brno. Ο Ιταλός υπαινίχθηκε ότι η Yamaha απάντησε στους καινούριους κανονισμούς, κόβοντας περισσότερη ισχύ από τους κινητήρες της, σε σχέση με την Honda: "Πιστεύω ότι από το Βrno, όπου ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου κανονισμού, χάσαμε κάπως σε επιτάχυνση σε σχέση με την Honda. Πάνως ο Dani εδώ είναι γρήγορος και στις στροφές, κάτι που τον κάνει δυνατό για τον αγώνα. Υπερβολικά δυνατό θα έλεγα", τόνισε ο Ιταλός.

Επόμενο άρθρο »

INDY live: O De Angelis έκπληξη, ο Rossi δυνατός!

« Προηγούμενο άρθρο

ΗΑYDEN: Έχει εναλλακτικές επιλογές για το 2010.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα