• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυτόματος εντοπισμός ελαστικού!
Νέες αλλαγές για το MotoGP του 2017
Νέα 21/12/2016 - 15:16

Η Επιτροπή Αγώνων ανακοίνωσε τις παρακάτω αλλαγές για την επόμενη σεζόν.

 

Η πιο σημαντική αφορά στα ελαστικά και θα κάνει ακόμα πιο εύκολη τη ζωή όλων, καθώς μέσω ειδικής τεχνολογίας, θα έχουμε άμεση ενημέρωση για τις επιλογές των οδηγών!

 

Αυτόματος εντοπισμός ελαστικών

 

Το νέο αυτό σύστημα θα εντοπίζει αυτόματα το ελαστικό που έχουν φορέσει οι αναβάτες και μέσω ασύρματης τεχνολογίας, θα το κάνει γνωστό σε θεατές και στις ομάδες. Η πληροφορία αυτή, μέσω της ECU, θα πηγαίνει στο σύστημα χρονομέτρησης της πίστας.

 

Διάθεση ελαστικών

 

Για να αντιμετωπιστεί το μειονέκτημα που έχουν οι αναβάτες που περνούν πρώτα από τις ΚΑΤ1 και μετά αγωνίζονται στις ΚΑΤ2, αυτοί και μόνο θα έχουν το δικαίωμα να παίρνουν ένα ακόμα μαλακό πίσω ελαστικό.

 

Τέλος, επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου ότι σε προηγούμενη ανακοίνωση της Επιτροπής, είχε λανθασμένα γίνει γνωστό ότι δεν αλλάζει ο μέγιστος αριθμός βρόχινων και σλικ ελαστικών.

 

Στην πραγματικότητα έχουμε αλλαγές για τα βρόχινα ελαστικά. Από αυτά ο κάθε αναβάτης θα δικαιούται πέντε μπροστινά και έξι πίσω.

 

Η Επιτροπή, σε περίπτωση που όλα τα ελεύθερα και χρονομετρημένα γίνουν στο βρεγμένο, μπορεί να εγκρίνει τη διάθεση ενός έξτρα μπροστινού και πίσω ελαστικού.

Επόμενο άρθρο »

Η Ducati είναι η Ferrari του MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Rins: Η πίεση;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα