• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Ducati είναι η Ferrari του MotoGP!
Τάδε έφη ο Jorge Lorenzo
Νέα 21/12/2016 - 16:19

Μετά από εννέα σεζόν, 44 νίκες και τρεις Παγκόσμιους Τίτλους, ο Jorge Lorenzo φεύγει από την Yamaha για την καινούργια πρόκληση της καριέρας του: την Ducati.

 

Ο Ισπανός οδήγησε την Desmosedici στην Valencia, όπου δεν τα πήγε καθόλου άσχημα, ωστόσο λόγω του ότι έχει ακόμα συμβόλαιο με την Yamaha  δεν μπορούσε να κάνει δηλώσεις.

 

Το άτυπο αυτό εμπάργκο στις δηλώσεις ισχύει ακόμα, καθώς ο Lorenzo δεσμεύεται με τους μπλε μέχρι το τέλος της χρονιάς, ωστόσο σε γενικές γραμμές έχει αφήσει να φανεί η ικανοποίησή του.

 

Ο Ισπανός καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και ειδικά στο δεύτερο μισό της, είχε το ένα μάτι του στραμμένο στην Desmosedici και την απόδοσή της στην πίστα.

 

Ο Lorenzo προσπαθούσε να κρύψει την ικανοποίησή του από τις καλές εμφανίσεις των κόκκινων, με αποκορύφωμα την επιστροφή στις νίκες στην Αυστρία, με τον Iannone.

 

Τότε ο Ισπανός άσος τερμάτισε τρίτος, πίσω από το δίδυμο της Ducati και πάνω στο βάθρο μπορούσε κανείς να δει τη χαρά του για το ότι είχε υπογράψει με μια μοτοσυκλέτα ικανή για νίκες.

 

Όταν τον ρώτησαν πρόσφατα για την προοπτική να κερδίσει τον Τίτλο με τους κόκκινους, τόνισε:

 

«Θα είναι πολύ σημαντικό και αυτό επειδή μόνο πέντε αναβάτες έχουν κερδίσει με δυο διαφορετικά εργοστάσια και μόνο ένας με Ducati».

 

«Η Ducati είναι κατά κάποιον τρόπο η Ferrari του MotoGP. Έχει μια μαγική αύρα και αυτό επειδή το design των μοτοσυκλετών παραγωγής τους είναι φανταστικό».

 

«Το να καταφέρω να πάρω τον Τίτλο με αυτό το εργοστάσιο, θα είναι κάτι το ιδιαίτερο. Επίσης και οι οπαδοί λατρεύουν περισσότερο τη μάρκα από τους αναβάτες και αυτό δεν συμβαίνει με τα άλλα εργοστάσια».

 

Οι πέντε οδηγοί που έχουν καταφέρει να πάρουν Τίτλο - στη μεγάλη κατηγορία - με δυο διαφορετικές μοτοσυκλέτες, είναι οι παρακάτω:

 

Geoff Duke (Norton/Gilera), Giacomo Agostini (MV Agusta/Yamaha), Eddie Lawson (Yamaha/Honda), Valentino Rossi (Honda/Yamaha) και Casey Stoner (Ducati/Honda)

 

Τον Jorge Lorenzo θα τον δούμε κανονικά ντυμένο στα κόκκινα στο επόμενο επίσημο τεστ της μεγάλης κατηγορίας, στις 30 Ιανουαρίου στην Sepang.

Επόμενο άρθρο »

Biaggi: Ο Rossi τα πήγε καλά!

« Προηγούμενο άρθρο

Αυτόματος εντοπισμός ελαστικού!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα