• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο Rea για τον Τίτλο του
Έπρεπε να κερδίσω το Πρωτάθλημα φέτος!
Νέα 03/11/2016 - 11:34

«Θα μου πάρει χρόνο για να το συνηθίσω», ήταν τα λόγια ενός τρισευτυχισμένου Jonathan Rea που πριν από μερικά 24ωρα κατάφερε να πάρει τον δεύτερο συνεχόμενο Τίτλο στα SBK.

 

Η χρονιά δεν ήταν διόλου εύκολη για τον Ιρλανδό, ο οποίος όμως κατάφερνε να διατηρείται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

 

«Ειλικρινά αυτός ο Τίτλος είναι πολύ πιο σημαντικός από τον περσινό», παραδέχεται. «Το περσινό Πρωτάθλημα ήταν αποτέλεσμα εκπληκτικού ρυθμού σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

 

«Δεν ήταν εύκολη σεζόν, αλλά ο Τίτλος ήρθε σχεδόν φυσιολογικά. Φέτος ήταν διαφορετικά και πραγματικά έπρεπε να δουλέψουμε πολύ γι’ αυτό. Έπρεπε να κερδίσω αυτό το Πρωτάθλημα».

 

«Είναι 26 Αγώνες και 13 Γύροι και πολύ εύκολα μπορείς να χαθείς σ’ αυτό το διάστημα, αλλά κάναμε καταπληκτική δουλειά όλη τη χρονιά. Στους τελευταίους αγώνες διαχειριστήκαμε τη διαφορά μας».

 

«Τώρα η δουλειά τελείωσε και ο στόχος που είχαμε βάλει στην αρχή της σεζόν επετεύχθη και είμαι χαρούμενος και ευγνώμων σε όλους τους ανθρώπους της ομάδας μου».

 

Αν και στους τελευταίους αγώνες της σεζόν, στο Qatar, ο Jonathan Rea χρειαζόταν μόνο μια 14η θέση για να εξασφαλίσει τον Τίτλο, εν τούτοις ο Ιρλανδός πίεσε όσο μπορούσε τον Davies για τη νίκη.

 

«Ένοιωθα καλά στην αρχή του αγώνα και πήρα ρίσκα διότι ήξερα ότι ο Chaz θα κέρδιζε αν δεν πίεζα. Δεν με ένοιαζε αν έπεφτα, διότι ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα ήμασταν Πρωταθλητές, οπότε δεν πρόσεχα».

 

«Στις ευθείες η Ducati ήταν πολύ γρήγορη και δεν μπορούσα να μείνω μαζί του, απλά έμενα κοντά. Οδήγησε πολύ καλά και του δίνω συγχαρητήρια. Στα πλαγιάσματα είχε πολύ περισσότερη πρόσφυση από εμένα που χρειαζόταν να σηκώνω γρήγορα τη μοτοσυκλέτα».

 

«Όλη τη σεζόν ένοιωθα μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου. Η Kawsaki ZX-10R του 2016 είναι σαν παιδί μου! Είναι η πρώτη σεζόν με καινούργια και είμαι πολύ υπερήφανος που τα κατάφερα κι έδωσα στην Kawasaki τον Τίτλο μ’ αυτή».

 

«Αυτή η επιτυχία με γεμίζει με τρομερή σιγουριά για του χρόνου και αυτό επειδή είμαι βέβαιος ότι ημοτοσυκλέτα με τα δεδομένα μιας ολόκληρης σεζόν θα είναι όλο και καλύτερη».

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Το «κατηγορώ» της Ducati!

« Προηγούμενο άρθρο

Luthi: Άκρως εντυπωσιακό!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA