• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dall’Igna: Με τον Lorenzo;
Πάμε για τον Τίτλο!
Νέα 02/11/2016 - 15:40

Τις σκέψεις του στο «αδελφό» gpone.com μοιράστηκε ο αρχιτέκτονας της νέας Ducati, ο Gigi DallIgna, μετά το τέλος του αγώνα στην Sepang της Μαλαισίας.

 

«Είχα την αίσθηση ότι ο Andrea ήλεγχε τον αγώνα και ήμουν σωστός διότι όταν ήταν η ώρα να κάνει τη διαφορά, την έκανε. Οι συνθήκες όμως ήταν δύσκολες στα τελευταία λεπτά και μετρούσα ένα-ένα τα χιλιόμετρα».

 

«Ο δικός μου στόχος από την αρχή της σεζόν ήταν να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε πίστα και γι’ αυτό είμαι χαρούμενος. Ήμασταν καλύτεροι σε κάποιες απ’ ότι σε άλλες».

 

«Δεν συναντήσαμε πολλές δυσκολίες και όπου γινόταν αυτό, ο λόγος ήταν είτε οι καιρικές συνθήκες είτε τα ελαστικά που δεν ταίριαζαν μ’ αυτές. Ήταν ένα καλό Πρωτάθλημα, αν και έπρεπε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς».

 

Μετά τη μεγάλη του νίκη στην Μαλαισία, τη δεύτερη της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία μετά από εφτά χρόνια, ο Dovi έλεγε ότι κάτι λείπει ακόμα από την Ducati...

 

«Μια μοτοσυκλέτα που δεν έχει πάρει τον Τίτλο, σημαίνει ότι της λείπει κάτι», συμφώνησε ο Gigi DallIgna. «Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος μας».

 

«Την επόμενη χρονιά θα χάσουμε τα φτεράκια, αλλά αυτό δεν με ανησυχεί διότι θα χάσουν και οι άλλοι. Η Yamaha σίγουρα, αλλά και η Honda είχαν μεγάλα φτεράκια στους τελευταίους Γύρους».

 

«Αυτή η απαγόρευση μπορεί να στοιχίσει σ’ εμάς λίγο παραπάνω, αλλά ήδη έχουμε άλλες ιδέες, όχι απαραίτητα σε σχέση με την αεροδυναμική. Για παράδειγμα, αν και έχουμε τον καλύτερο κινητήρα, θα δουλέψουμε και σ’ αυτό το κομμάτι».

 

«Επιπλέον πιστεύω ότι η νέα σεζόν θα είναι πιο εύκολη για την Michelin. Το να κατασκευάζεις ελαστικά γι’ αυτές τις μοτοσυκλέτες είναι πολύ δύσκολο και κρύβει ρίσκο».

 

Σε δυο εβδομάδες περίπου, ο Jorge Lorenzo θα ανέβει πάνω στην Desmosedici GP για πρώτη φορά, στο τεστ μετά το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς, στην Valencia.

 

«Δεν ξέρω τι να περιμένω. Θα είναι δυο πολύ σημαντικές ημέρες, όπως ακριβώς όταν βγάζαμε στην πίστα για πρώτη φορά την GP15. Όταν θα έρθει ο Jorge, μετά τους πρώτους του γύρους και μου μιλήσει, θα είναι όπως εκείνη την ημέρα».

 

«Αν και ξέρω ότι μάλλον θα μου πει ότι η μοτοσυκλέτα έχει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της, πάντα με σεβασμό με ό,τι οδηγούσε πριν. Σίγουρα βέβαια θα κάνουμε πρώτη μας προτεραιότητα να κάνουμε τις απαραίτητες βελτιώσεις».

 

«Θα ξεκινήσει αμέσως πάνω στην GP17... θέλω να τον δω αμέσως στην καινούργια μοτοσυκλέτα, αν και η τελική απόφαση θα παρθεί τις επόμενες ημέρες».

 

Με βάση το μέγεθος της επένδυσης που έχει γίνει στην Ducati με τη νέα μοτοσυκλέτα και τα λεφτά για να έρθει ο Lorenzo, η κατάκτηση του Τίτλου είναι ο νούμερο ένα στόχος.

 

«Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά», συμφωνεί ο DallIgna. «Δεν επενδύσαμε τόσα για να είμαστε τρίτοι ή τέταρτοι. Στόχος θα είναι να παλεύουμε για τη νίκη σε κάθε αγώνα και να πάρουμε τον Τίτλο».

 

«Ξέρω ότι είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο και μόνο ένας θα τα καταφέρει στο τέλος.

Επόμενο άρθρο »

Luthi: Άκρως εντυπωσιακό!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Υπερηφάνεια!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA