• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Υπερηφάνεια!
Για το πρώτο βάθρο της Yamaha
Νέα 02/11/2016 - 13:22

Απόλυτα ενθουσιασμένος ήταν ο Sylvain Guintoli μετά το τέλος Γύρου στο Qatar, όπου και κατάφερε να εξασφαλίσει το πρώτο βάθρο της Yamaha στο Πρωτάθλημα, αφότου επέστρεψε στα SBK.

 

Ο Γάλλος είχε κάνει δυνατές εμφανίσεις στους προηγούμενους Γύρους σε Γαλλία και Ισπανία, αλλά στον πρώτο αγώνα του Qatar ήταν που κατάφερε να σπάσει το ρόδι για τους μπλε.

 

Έτσι, η Yamaha - που φέτος επέστρεψε στο Πρωτάθλημα - κατάφερε να πάρει το πρώτο της βάθρο από το 2011, όταν ο Marco Melandri κέρδιζε τον τελευταίο αγώνα της σεζόν.

 

Ήταν και ο τελευταίος αγώνας της Yamaha στα SBK, καθώς στη συνέχεια αποσύρθηκε μέχρι την αρχή της φετινής σεζόν.

 

Για τον Sylvain Guintoli ήταν και ο τελευταίος αγώνας με την ομάδα της Pata Yamaha, καθώς είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό ότι τη θέση του στην ομάδα θα πάρει ο Michael Van der Mark για το 2017.

 

«Βρήκα καλό ρυθμό στους αγώνες. Από την αρχή. Πίεζα στο όριο κι έκανα καλές κινήσεις»,  ξεκίνησε να λέει ο Guintoli.

 

«Στο δεύτερο αγώνα ήταν κρίμα που βγήκε η κόκκινη σημαία κι αυτό επειδή είμαστε δυνατοί με τα φθαρμένα ελαστικά, ενώ δυσκολευόμαστε λίγο όταν είναι ακόμα φρέσκα».

 

«Ο πρώτος αγώνας ήταν ο τέλειος αγώνας για εμένα. Ξεκίνησα τέλεια και το πρώτο μισό πραγματικά ήταν τέλειο».

 

«Στον δεύτερο αγώνα, στην επανεκκίνηση, προσπάθησα αλλά ο ρυθμός μας με τα φρέσκα ελαστικά δεν ήταν αρκετά δυνατός. Κρίμα, διότι αν δεν είχαμε την κόκκινη σημαία θα ήμασταν στο βάθρο».

 

Ο Guintoli επέστρεψε στη δράση μετά το σοβαρό του τραυματισμό τον Μάιο στην Imola και κατάφερε στην τελική ευθεία του Πρωταθλήματος, στους 4 τελευταίους Γύρους, να εντυπωσιάσει.

 

Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, ήταν ο αναβάτης με τους περισσότερους βαθμούς πίσω από το τρίο που κυριάρχησε φέτος στο Πρωτάθλημα, τους Jonathan Rea, Tom Sykes και Chaz Davies.

 

Τη νέα σεζόν δεν έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον του και αν θα είναι στα SBK, αλλά αυτό που ακούγεται έντονα είναι ότι θα επιστρέψει στα BSB.

Επόμενο άρθρο »

Dall’Igna: Με τον Lorenzo;

« Προηγούμενο άρθρο

Rins: Το άξιζε!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA