• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Ο Luthi πλησιάζει τον Zarco!
Στην Μαλαισία στρέφεται το ενδιαφέρον
Νέα 26/10/2016 - 10:08

Απρόβλεπτη τροπή δείχνει να παίρνει το συναρπαστικό φετινό Πρωτάθλημα της Moto2, με τον Luthi να είναι πλέον αυτός που είναι 2ος και 22β πίσω από τον Zarco στη βαθμολογία.

 

Οι δυο αυτοί αναβάτες έδωσαν τρομερή μάχη την περσινή σεζόν στην Μαλαισία, με νικητή τον Johann Zarco. Όμως φέτος αυτός που φτάνει με το ψυχολογικό πλεονέκτημα είναι ο Luthi.

 

Ο Ελβετός κατάφερε για πρώτη φορά στην καριέρα του να πάρει δυο νίκες στη σειρά, καθώς οι Rins και Zarco ψάχνουν να βρουν τον εαυτό τους και να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα.

 

Η τελευταία πολύ καλή εμφάνιση του Zarco ήταν στην Αυστρία, όταν πήρε την pole, έκανε τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα και πήρε τη νίκη! Το μόνο καλό αποτέλεσμά του στη συνέχεια ήταν η 2η θέση στο Motegi.

 

Από την άλλη, ο Rins είχε καλύψει πάνω από 30β σε σχέση με τον Zarco κι έφτασε στους τρεις συνεχόμενους Γύρους στο -1β, αλλά οι δυο πτώσεις του σε Motegi και Phillip Island έδωσαν αέρα στον Γάλλο.

 

Ό,τι κέρδισε όμως ο Zarco από τον Rins, το έχασε από τον Luthi! Ο τελευταίος έκανε πολύ ωραίο αγώνα και στην Αυστραλία, μετά τη νίκη του στο Motegi, επικρατώντας για 10χιλ επί του Morbidelli.

 

Με δυο αγώνες να απομένουν για το τέλος, ο Ελβετός άσος είναι ο πιο κοντινός αντίπαλος του Zarco στη μάχη για τον Τίτλο στο πιο απρόβλεπτο Πρωτάθλημα των τελευταίων ετών.

 

Μετά τον παραλίγο σοβαρό του τραυματισμό στο Brno, ο Luthi έχει καταφέρει να πάρει τρεις νίκες, σχεδόν 100β στο σύνολο και να μειώσει κατά 53β τη διαφορά του από τον Zarco. Τα πάντα είναι ανοιχτά για τον Ελβετό, που δεν έχει πίεση ή άγχος.

 

Μαθηματικές ελπίδες για τον Τίτλο έχει και ο Franco Morbidelli που είναι τέταρτος στη βαθμολογία, ωστόσο με 49β διαφοράς από τον Zarco, είναι σχεδόν απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο. Τουλάχιστον φέτος.

 

Ο Morbido έφτασε πάρα πολύ κοντά στην πρώτη νίκη της καριέρας του, στον αγώνα της Αυστραλίας, ενώ συνέχισε ένα καταπληκτικό σερί βάθρων που έχει στο δεύτερο μισό της σεζόν.

 

Από τον Γύρο της Μαλαισίας δεν θα λείπουν και οι ντόπιοι αναβάτες, με τον Syahrin να θέλει να πάρει ένα βάθρο μπροστά στους συμπατριώτες του. Το μοναδικό άλλωστε της καριέρας του το πήρε στην Sepang, το 2012.

 

Το παρών στην πίστα θα δώσει και ο συμπατριώτης του, ο Ramdan Rosli που αγωνίστηκε ως έκτακτη συμμετοχή στο Phillip Island, παίρνοντας την 18η θέση στον αγώνα.

 

Δείτε εδώ τις ώρες μετάδοσης όλων των κατηγοριών από την τηλεόραση του OTE TV.

Επόμενο άρθρο »

Rossi προς Yamaha

« Προηγούμενο άρθρο

Η νέα Sepang

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA