• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η νέα Sepang
Οι αλλαγές στην πίστα της Μαλαισίας
Νέα 26/10/2016 - 09:23

Αρκετούς μήνες πριν, τον Μάιο, ήταν οι οδηγοί του Πρωταθλήματος των SBK-Motul αυτοί που πήραν μια πρώτη γεύση της νέας ασφάλτου στην πίστα Sepang της Μαλαισίας.

 

Στα τέλη του μήνα, θα είναι η σειρά των συναδέλφων τους στο MotoGP να δουν ιδίοις όμμασι τις αλλαγές στην πίστα, που στόχο έχουν να την κάνουν πιο ομαλή και με καλύτερα επίπεδα πρόσφυσης.

 

Μια σημαντική αλλαγή έχουμε στην καμπύλη της 15, της τελευταίας στροφής της πίστας πριν την ευθεία εκκίνησης/τερματισμού.

 

Στόχος είναι η αποφυγή ροών νερού στο σημείο, ν’ αλλάξουν οι γραμμές και να βελτιωθούν οι πιθανότητες για προσπεράσεις της τελευταίας στιγμής και να μειωθεί η ταχύτητα στην κορυφή και στην έξοδο, ώστε να υπάρχει έλεγχος και στη μέγιστη τελική στη μεγάλη ευθεία.

 

Στην Μαλαισία - και ειδικά τα απογεύματα - δεν είναι καθόλου σπάνιο το φαινόμενο να αρχίσει να βρέχει και η πίστα έχει βελτιωθεί σημαντικά στον τρόπο που αποβάλλει τα νερά, με αποτέλεσμα να μην μαζεύεται νερό σε διάφορα σημεία.

 

Φυσικά με την ασφαλτόστρωση θα λείψει και το πρόβλημα με τα πολλά σαμαράκια στην πίστα, ενώ έχουν γίνει αλλαγές και σε αρκετά κερμπ. Αλλαγές, για λόγους ασφαλείας έγιναν και στις στροφές 1,4, και 9.

 

Εκεί οι οδηγοί θα έχουν περισσότερο χώρο για πιθανές εξόδους ή πτώσεις, ενώ μέρος της ασφάλτου στα συγκεκριμένα σημεία έχει αντικατασταθεί με χαλίκια για μεγαλύτερη προστασία.

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Ο Luthi πλησιάζει τον Zarco!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Η πρόκληση της Sepang!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA