• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Η πρόκληση της Sepang!
Εκεί που οδηγός και μοτοσυκλέτα φτάνουν στα όριά τους
Νέα 25/10/2016 - 19:44

Ο τελευταίος από τους τρεις συνεχόμενους Γύρους του Οκτωβρίου θα διεξαχθεί αυτό το Σ/Κ στην πίστα Sepang της Μαλαισίας, μια πίστα που χρησιμοποιείται για δοκιμές το χειμώνα από τους οδηγούς της μεγάλης κατηγορίας.

 

Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, καθώς στο μεσοδιάστημα η άσφαλτος της πίστας έχει αλλάξει, ενώ έχουν γίνει και αρκετές ακόμα τροποποιήσεις, για τις οποίες περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο μεγάλος νικητής της περασμένης σεζόν στην Μαλαισία - ο Dani Pedrosa - δυστυχώς δεν θα δώσει το παρών φέτος, έτσι ώστε να προσπαθήσει να επαναλάβει το θρίαμβό του.

 

Ο απόλυτος κυρίαρχος του περσινού αγώνα, ο Dani, είχε μια πτώση από highside όπου και έσπασε την κλείδα του στο Motegi, όπου τελικά τον αντικατέστησε ο Aoyama. Στην Αυστραλία ήταν η σειρά του Hayden, ο οποίος όμως δεν θα μπορέσει να είναι και στην Sepang, μιας και έχει υποχρεώσεις με τα SBK-Motul αυτό το Σ/Κ.

 

Στην άλλη πλευρά του γκαράζ της Honda, ο Marc Marquez έχει εξασφαλίσει τον Τίτλο και φτάνει σε μια πίστα όπου οι μνήμες του περσινού περιστατικού ανάμεσα στον ίδιο και τον Rossi δεν θα σβήσουν εύκολα.

 

Ο 23χρονος είχε την πρώτη του εγκατάλειψη σε αγώνα φέτος, την Κυριακή που μας πέρασε στο Phillip Island. Στην Μαλαισία θα παλέψει για να δώσει βαθμούς στην Honda για τον Τίτλο στους Κατασκευαστές και στις Ομάδες.

 

Τους βαθμούς και τη δόξα της νίκης θα κυνηγήσει ο Valentino Rossi στην Μαλαισία, σε μια πίστα που παραδοσιακά είναι ανταγωνιστικός έχοντας έξι νίκες στο όνομά του. Η ψυχολογία του θα είναι ανεβασμένη, μετά τον εξαιρετικό αγώνα που έκανε στην Αυστραλία, όπου από 15ος τερμάτισε 2ος.

 

Αντίθετα τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τον Lorenzo, ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο Phillip Island, παρά τις βελτιωμένες καιρικές συνθήκες της Κυριακής.

 

Στην Μαλαισία πάντως δεν θα υπάρξουν χαμηλές θερμοκρασίες και ο Lorenzo θα προσπαθήσει να κάνει έναν δυνατό αγώνα για να κρατήσει πίσω του τον Vinales και - ει δυνατόν - να φτάσει τον Rossi στη 2η θέση.

 

Εξαιρετικό αγώνα στην Αυστραλία έκανε και ο Maverick Vinales, ο οποίος από την 13η θέση στο grid ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Η GSX-RR αποτελεί πια σοβαρή απειλή και στην Μαλαισία τόσο ο Vinales, όσο και ο Aleix Espargaro μπορούν να πάλεψουν για τις μπροστά θέσεις.

 

Ανεβασμένη είναι η ψυχολογία και στο στρατόπεδο της Ducati, μετά τη 2η θέση του Dovizioso στο Motegi και τη μάχη που έδωσε και πάλι για το βάθρο στην Αυστραλία, μένοντας τελικά 4ος.

 

Στην πίστα με τις δυο μεγάλες ευθείες, η μεγαλύτερη μήκους 920 μέτρων, θα επιστρέψει και ο Andrea Iannone, αν και περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση για τον Ιταλό που έχει χάσει τους 4 τελευταίους αγώνες.

 

Στο Phillip Island ο Cal Crutchlow πήρε μια εκπληκτική νίκη και ο Βρετανός της LCR Honda οπωσδήποτε θα θέλει να συνεχίσει τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στο δεύτερο μισό της σεζόν.

 

Ο Crutchlow όχι μόνο είναι ο καλύτερος δορυφορικός αναβάτης φέτος, αλλά κατάφερε - με τους 25β στην Αυστραλία - να περάσει και πάλι μπροστά από τον Dovizioso, ενώ πλησίασε στους 14β τον Pedrosa στην 5η θέση της βαθμολογίας!
 

Ο Crutchlow θέλει να φύγει από την Μαλαισία με 25β διαφοράς από τον Pol Espargaro, για να εξασφαλίσει τον Τίτλο του καλύτερου δορυφορικού αναβάτη για το 2016, μιας και έχει δυο νίκες και δυο δεύτερες θέσεις που τον βάζουν σε θέση ισχύος σε σχέση με τον αντίπαλό του. Η τωρινή τους διαφορά είναι 24β.

Επόμενο άρθρο »

Η νέα Sepang

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Περισσότερη υποστήριξη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA