• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
INDIANAPOLIS: Τι έγινε στον αγώνα του 2008;
Aπό τον τυφώνα IKE στον τυφώνα... Rossi!
Νέα 26/08/2009 - 08:46
To πέρασμα του τυφώνα IKE που «χτύπησε» αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ απέιλησε να χαλάσει την πρώτη επίσκεψη των MotoGP στην θρυλική πίστα της Indianapolis. Oι καταρρακτώδεις βροχές και οι δυνατοί άνεμοι που έπνεεαν στην περιοχή λίγο έλειψε να χαλάσουν τη γιορτή, τελικά όμως οι υπερπροσπάθειες των οργανωτών για να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση την πίστα, απέδωσαν καρπούς.

Στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα, ο Valentino Rossi πανηγύρισε την 69η νίκη της καριέρας του στην κορυφαία κατηγορία ξεπερνώντας στη σχετική λίστα τον σπουδαίο συμπατριώτη του και 15 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Giacomo Agostini.

Η 69η νίκη του Rossi έγινε στη μόνη πίστα του ημερολογίου που δεν έχει κερδίσει, την Indianapolis, στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Μέκκα των αγώνων αυτοκινήτου της Αμερικής, μπροστά σε 91,000 θεατές που αψήφισαν την κακοκαιρία.

Ο Ιταλός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής χρειάστηκε να δώσει μάχη με τον Hayden που προηγείτο, από τον 6ο μέχρι τον 14ο γύρο, όταν τελικά κατάφερε να περάσει πρώτος. Έκανε μικρή διαφορά μέχρι τον 18ο γύρο, όταν η βροχή και ο δυνατός αέρας δυσκόλεψαν τα πράγματα για όλους.

Στον 21ο γύρο οι οργανωτές έδειξαν κόκκινη σημαία, που σημαίνει διακοπή, πριν συμπληρωθούν οι 28 γύροι του αγώνα και κατοχύρωση των αποτελεσμάτων στον 20ο γύρο. Οι σκέψεις για συνέχιση του αγώνα με τους 8 υπόλοιπους γύρους, απορρίφθηκε από τους οδηγούς, αφού ο δυνατός αέρας έκανε την πίστα επικίνδυνη, με πολλά αντικείμενα να μετακινούνται στη διαδρομή και τους αερόσακους ασφαλείας να σηκώνονται από τις θέσεις τους.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Nicky Hayden που πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση οδηγώντας μάλιστα την κούρσα μέχρι και τον 13ο γύρο.

To Kentucky Kid από τη μεριά του, επέστρεψε στο βάθρο μετά από τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια αγώνα motocrossη και αφιέρωσε την επιτυχία αυτή στην οικογένειά του και στους τεχνικούς της ομάδας του.

«Πέρασα καλά αυτά τα χρόνια με την Honda και θα τα δώσω όλα για ένα καλό τέλος της χρονιάς», δήλωσε ο Αμερικανός που την επόμενη χρονιά θα τρέχει με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2006 στους δύο τελευταίους γύρους του αγώνα δέχτηκε την επίθεση του Lorenzo, αφού το μαλακό βρόχινο λάστιχό του είχε καταστραφεί στην αριστερή πλευρά, αναγκάζοντάς τον να κόψει ρυθμό.

Ο Ισπανός οδηγός της εργοστασιακής Yamaha παρά το ότι θα ήθελε τη 2η θέση δήλωσε ικανοποιημένος με το 2ο συνεχόμενο βάθρο του και την επιτυχία της ιαπωνικής εταιρίας να έχει και πάλι δύο οδηγούς στο βάθρο. «Το κυριότερο είναι ότι αυτό είναι το πρώτο βάθρο της ζωής μου στο βρεγμένο. Ούτε στο Πρωτάθλημα των Βαλερίδων νήσων που έτρεχα μικρός δεν είχα ένα καλό αποτέλεσμα στο βρεγμένο», είπε ο Jorge Lorenzo.

O Casey Stoner έφερε την Ducati του στην 4η θέση 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον 3ο, κερδίζοντας τη μεγάλη μάχη που είχε με τους Dovizioso και Spies. Αντίστοιχα ο Guintoli πήρε την 7η θέση στη μάχη που είχε με τους Pedrosa, Vermeulen. Τη δεκάδα έκλεισε ο De Angelis που κέρδισε τη μάχη με τον «βρόχινο» West που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία.

Με τέσσερις αγώνες να απομένουν, ο Rossi ήταν αγκαλιά με το όγδοο Πρωτάθλημα καθώς έφτασε τους 287 βαθμούς, τη στιγμή που ο δεύτερος της βαθμολογίας, Casey Stoner είχε 200 και ο Dani Pedrosa 193.

O αγώνας των 125cc διακόπηκε έξι γύρους πριν την πτώση της καρό σημαίας λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών (ο Terol πανηγύρισε την παρθενική του νίκη), ενώ αυτός των 250cc ματαιώθηκε.

Επόμενο άρθρο »

ROSSI: Ανυπόμονος να παρακολουθήσει την επίδειξη του Roberts.

« Προηγούμενο άρθρο

FIAT YAMAHA: Υπόσχεση στον Lorenzo για ίση μεταχείριση.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα