• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Σωστή η στρατηγική του Rossi
Έπρεπε να πιέσει στο όριο
Νέα 17/10/2016 - 13:18

Με τη διαμορφωμένη κατάσταση στο Πρωτάθλημα μετά από 14 αγώνες, ο Valentino Rossi δεν είχε καμμία άλλη επιλογή από το να πιέσει στο όριο και να πάρει ρίσκα στο Motegi.

 

Αυτό έκανε ο Ιταλός άσος στην προσπάθειά του να μείνει κοντά στον Marquez και έπεσε, με τον 23χρονο Ισπανό να τονίζει μετά το τέλος του αγώνα ότι σωστά έπραξε ο Rossi.

 

«Ήταν πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι και οι δυο τους θα έκαναν το λάθος, αλλά ο Valentino προσπαθούσε να με προλάβει κι εγώ πίεζα».

 

Μια πολύ σημαντική στιγμή μέσα στη σεζόν, ήταν όταν ο Marquez ακολουθούσε τον Rossi στον αγώνα της Βαρκελώνης, τότε που η Yamaha πήρε την τελευταία της νίκη χάρη στον Ιταλό.

 

«Είδα μερικά πράγματα πίσω από τον Valentino σ’ εκείνο τον αγώνα. Ξέρει τα Michelin διότι τρέχει μ’ αυτά χρόνια και είδα κάποια πράγματα και είπα: οκ, θα προσπαθήσω να βελτιωθώ».

 

«Ο επόμενος αγώνας στο Assen ήταν στο βρεγμένο, αλλά είχα αρχίσει ήδη να καταλαβαίνω καλύτερα το μπροστινό της Michelin και τώρα το χρησιμοποιώ με διαφορετικό τρόπο. Βέβαια είναι δύσκολο, διότι κάθε πίστα είναι διαφορετική».

 

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο στην πορεία του φετινού Τίτλου για τον Marquez, ήταν στο Brno της Τσεχίας όταν και έκανε πρόοδο με τα φτεράκια, ένα βοήθημα που δεν θα έχει όμως τη νέα σεζόν.

 

«Ένα σημαντικό βήμα, το οποίο ξέρω βέβαια ότι δεν θα έχουμε τη νέα χρονιά, είναι η χρήση των μεγάλων φτερών. Μας βοήθησαν να μειώσουμε τα προβλήματα στην επιτάχυνση».

 

«Από το Brno μου έδωσαν αυτά τα μεγάλα φτερά και από τότε πάμε όλο και καλύτερα. Ειδικότερα όμως στο τεστ μετά το Brno ήταν που κάναμε μεγάλη πρόοδο, όπως και ο Dani».

Επόμενο άρθρο »

8 δευτ. χαμένα για τον Crutchlow

« Προηγούμενο άρθρο

Aleix Espargaro: Για έξι δέκατα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα