• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Motegi: Παγκόσμιος Marquez!
Πήρε τον Τίτλο, έπεσαν Rossi-Lorenzo
Νέα 16/10/2016 - 09:54

Ο Marc Marquez πήρε τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή νωρίτερα απ’ ότι περίμενε, καταφέρνοντας να κερδίσει τον αγώνα στο Motegi, την ώρα που οι δυο Yamaha έπεφταν.

 

Είναι ο τρίτος Τίτλος του 23χρονου - στα τελευταία 4 χρόνια - στη μεγάλη κατηγορία και ο 5ος στα εφτά χρόνια που αγωνίζεται, ενώ έγινε ο μικρότερος σε ηλικία αναβάτης που έχει 5 Τίτλους στο ενεργητικό του!

 

Ο Marquez φάνηκε δυνατός όλο το τριήμερο και σήμερα το πρωί το επιβεβαίωσε με μια εξαιρετική παρουσία στο ζέσταμα, λίγο πριν ριχτεί στη μάχη και πάρει την πρώτη του νίκη (στη μεγάλη κατηγορία) στο Motegi.

 

Ο Valentino Rossi, ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη για τον Τίτλο, πίεζε κι έκανε το λάθος αρκετά νωρίς στον αγώνα, χάνοντας το μπροστινό της Yamaha του στην 10.

 

Με τον Vale εκτός, που λίγες ώρες νωρίτερα είχε πάρει την polr position, ήταν στο χέρι του Lorenzo να τερματίσει στη 2η θέση για να μην πανηγυρίσει από το Motegi τον Τίτλο ο Marquez.

 

Όμως ο Ισπανός της Yamaha - με πόνους σε πόδι και ώμο από το σφοδρό χτεσινό του highside - δεν απέφυγε το λάθος λίγο πριν το τέλος του αγώνα διάρκειας 24 γύρων.

 

Ο Marc δεν έκανε το λάθος, οδήγησε ωραία την Honda του, ξεπέρασε γρήγορα κάθε εμπόδιο στην αρχή και ξέφυγε μπροστά κάνοντας τον αγώνα του.

 

Πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού για να πανηγυρίσει τρελά τον Τίτλο του, μπροστά στα μάτια του Προέδρου της Honda και στην ίδια πίστα που είχε στεφθεί Πρωταθλητής το 2014.

 

Ήταν ο καλύτερος τρόπος για την Honda να πανηγυρίσει τα 50 χρόνια της στη μεγάλη κατηγορία (βλέπε περισσότερα εδώ).

 

Με τις δυο Yamaha εκτός, ο Andrea Dovizioso πήρε τη δεύτερη θέση και επέστρεψε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά την Αυστρία. Πάντως έδειχνε ικανός να φτάσει και να περάσει τον Lorenzo πριν πέσει ο Ισπανός.

 

Το τρίτο του βάθρο με την Suzuki πανηγύρισε ο Maverick Vinales, ο οποίος επικράτησε του Aleix Espargaro. Ο τελευταίος πάντως έκανε τον καλύτερό του αγώνα πάνω στη Suzuki, τερματίζοντας στην 4η θέση.

 

Ο Cal Crutchlow ήταν ο κορυφαίος μη εργοστασιακός αναβάτης, κερδίζοντας τη μάχη με τον Pol Espargaro και αυξάνοντας τη διαφορά του με τον Ισπανό κατά ένα βαθμό.

 

Πολύ καλή η 7η θέση του Alvaro Bautista και της Aprilia, που είναι και το καλύτερό της αποτέλεσμα σε αγώνα, έχοντας καταφέρει σ’ αυτή να τερματίσει ο Bradl στην Αργεντινή, σ’ έναν αγώνα που επίσης εκμεταλλεύτηκε τις πτώσεις μπροστά του.

 

Στη μάχη των δυο οδηγών της Pramac για το ποιος θα πάρει την GP17 τη νέα σεζόν, είχαμε την επικράτηση του Danilo Petrucci  που τερμάτισε 8ος, μόλις 0.247δ μπροστά από τον Redding.

 

Τη δεκάδα έκλεισε ο Stefan Bradl. Έτσι η Aprilia για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα - και τέταρτο από τους 15 που έχουν διεξαχθεί - βλέπει τους δυο αναβάτες της μέσα στους καλύτερους δέκα.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Είχα ξεχάσει που βρισκόμουν!

« Προηγούμενο άρθρο

Motegi Moto2: Νίκη για Luthi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA