• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μηνύματα μέσω πίνακα οργάνων!
Ντεμπούτο στους επόμενους Γύρους
Νέα 12/10/2016 - 12:39

Έτοιμο είναι το MotoGP να περάσει σε μια καινούργια περίοδο επικοινωνίας ανάμεσα στους οδηγούς και τις ομάδες, με μηνύματα μέσω του πίνακα οργάνων της μοτοσυκλέτας.

 

Το νέο σύστημα, που θα επιτρέπει απλοποιημένα μηνύματα να περνάνε στους αναβάτες, θα δοκιμαστεί στις ΕΔ ενός από τους τελευταίους Γύρους της σεζόν.

 

Οι δοκιμές θα γίνουν για να φανεί, όπως εξηγεί ο Mike Webb, ότι όλα βαίνουν καλώς. «Η τεχνολογία είναι έτοιμη», προσθέτει.

 

Το επόμενο βήμα είναι οι ομάδες να φτιάξουν μια λίστα με τα μηνύματα που θα ήθελαν στέλνουν στους αναβάτες και να τη στείλουν στην IRTA, στην Ένωση των Ομάδων.

 

Στη συνέχεια θα αναλάβει η Dorna και η σχετική Τεχνική της ομάδα για να ξεκαθαρίσει ποια από τα προτεινόμενα μηνύματα θα γίνουν αποδεκτά για τις δοκιμές ή τον αγώνα.

 

Στην Dorna επιθυμούν τα νέα μηνύματα - θυμίζουμε ότι ήδη οι οδηγοί βλέπουν μηνύματα για κόκκινη/μαύρη σημαία, βλάβη, ή πιθανή ποινή - να ενισχύσουν το ενδιαφέρον και στην τηλεοπτική κάλυψη.

 

Παράλληλα θα προσπαθήσουν να κρατήσουν το όλο σύστημα όσο πιο απλό γίνεται, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος των αποφάσεων στους αναβάτες.

 

Αυτή η διαφορά του MotoGP από την F1, είναι που κάνει θεαματικότερο το πρώτο.

 

Το νέο σύστημα απαιτεί μικρή αναβάθμιση από τους κατασκευαστές στις μοτοσυκλέτες τους και «...λογικά θα είναι έτοιμο στην Ιαπωνία», λέει ο Webb ξεκαθαρίζοντας ότι θα το χρησιμοποιήσουν μόνο «...όταν είναι έτοιμο για όλους».

 

Επιπρόσθετα, οι Αγωνοδίκες πειραματίστηκαν ήδη με ένα σύστημα που στέλνει μηνύματα στους οδηγούς και πάλι μέσω του πίνακα οργάνων, για συνεχείς παραβιάσεις των ορίων της πίστας.

 

Αντίθετα με ότι γράψαμε πιο πάνω, αυτά τα μηνύματα θα τα στέλνουν αποκλειστικά οι Αγωνοδίκες στους παραβάτες. Μέχρι το Motegi μάλλον αυτό το σύστημα θα είναι έτοιμο.

Επόμενο άρθρο »

P. Espargaro: Ιδιαίτερο το Motegi!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Τους λατρεύω!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA