• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Λίγο πριν το Motegi!
Zarco και Rins στον 1β διαφορά
Νέα 11/10/2016 - 13:52

Με έναν βαθμό διαφοράς μεταξύ τους φτάνουν οι δυο βασικοί διεκδικητές του Τίτλου στην Moto2, Johann Zarco και Alex Rins, στο Motegi της Ιαπωνίας για τον 15ο Γύρο της σεζόν.

 

Ο αγώνας στην Ιαπωνία είναι ο πρώτος από το πολύ δύσκολο διάστημα κάθε σεζόν, αυτό των τριών συνεχόμενων αγώνων σε Ασία και Αυστραλία, λίγο πριν το φινάλε της χρονιάς στην Ευρώπη.

 

Ο Zarco έχει καλή παράδοση στο Motegi, καθώς εκεί πήρε την παρθενική του νίκη σε GP, το 2011 στα 125cc ενώ στην Ιαπωνία πέρυσι πανηγύρισε τη νίκη από την pole position και μαζί τον Τίτλο.

 

Για τον Γάλλο το Motegi είναι το χρονικό σημείο που πρέπει να σημάνει η δεύτερή του αντεπίθεση στο Πρωτάθλημα, αν θέλει να γίνει ο μόνος οδηγός της Moto2 με δυο συνεχόμενους Τίτλους.

 

Πέρα από την καλή παράδοση που έχει ο ίδιος εκεί, η πίστα δεν είναι ευνοϊκή για τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Alex Rins, ο οποίος θα βρεθεί στην μόνη πίστα που δεν έχει καταφέρει να πάρει βάθρο!

 

 

To 2012, ως Rookie, ο Rins ήταν τέταρτος, ενώ την επόμενη χρονιά ξεκίνησε από την pole και πάλεψε για το βάθρο μέχρι που μια πτώση τον έβγαλε εκτός μάχης.

 

Το 2014 ήταν μόλις 10ος στην τελευταία του χρονιά στην Moto3, ενώ πέρυσι - που ανέβηκε στην Moto2 - δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 11η θέση στον αγώνα.

 

Πλην των δυο πρώτων στη βαθμολογία, μαθηματικές ελπίδες για τον Τίτλο έχει και ο ανεβασμένος ψυχολογικά, Sam Lowes, ο οποίος επιπρόσθετα έχει και το σημαντικό πλεονέκτημα του να μην έχει πίεση!

 

Μετά το μηδέν στο Misano εξαιτίας της πτώσης του, ο Lowes επέστρεψε δριμύτερος στην Aragon και κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη, που τον έφερε ακόμη πιο κοντά στους δυο πρωτοπόρους.

 

Πίσω από τον Lowes στη βαθμολογία είναι ο Luthi, ο οποίος έχει πολύ καλές αναμνήσεις από την πίστα που πήρε βάθρα το 2011 και το 2013, ενώ το ’14 έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα, ξεφεύγοντας μπροστά από το μέσο της δεύτερης σειράς.

 

Σταθερός στις μάχες για τις πρώτες θέσεις ο Luthi, που είναι παράλληλα και ο πιο έμπειρος αναβάτης της κατηγορίας. Σταθερός όμως φέτος είναι και ο Takaaki Nakagami, ο οποίος θα αγωνιστεί εντός έδρας.

 

Ο Ιάπωνας πήρε την παρθενική του νίκη σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Assen και είναι ένα όνομα - ειδικά φέτος - που μπορεί να προβληματίσει και να στερήσει βαθμούς με το ρυθμό του από τους μπροστά.

 

Κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει και τον Jonas Folger που ήταν στο βάθρο εκεί πέρυσι, όπως και ο φετινός του ομόσταυλος, ο Sandro Cortese. Θέση στο βάθρο θα προσπαθήσει να διεκδικήσει και ο Morbidelli, ενώ σημαντικό GP θα είναι αυτό και για τον ομόσταυλό του.

 

Ο Alex Marquez είχε πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Motegi το 2013 (Moto3), ενώ και την επόμενη σεζόν - που κατέκτησε τον Τίτλο - επανέλαβε το θρίαμβό του.

 

Προερχόμενος από ένα εφιαλτικό ξεκίνημα και μια δύσκολη χρονιά, ο Alex Marquez κατάφερε πριν από δυο εβδομάδες να πάρει το πρώτο του βάθρο στην Moto2 (Aragon) κάτι που σίγουρα θα τον βοηθήσει στον τομέα της ψυχολογίας.

Επόμενο άρθρο »

4000 ελαστικά σε 3 Γύρους!

« Προηγούμενο άρθρο

Η Yamaha μπλοκάρει τον Jorge

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA