• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Ανησυχώ... !
Ποτέ δεν έχω δυσκολευτεί τόσο στο στεγνό
Νέα 03/09/2016 - 23:04

Η δεύτερη θέση του στις κατατακτήριες δοκιμές δεν άφησε ικανοποιημένο τον Valentino Rossi, μιας και αυτή ήρθε στο βρεγμένο ενώ ο αγώνας αύριο θα είναι μάλλον στο στεγνό.

 

Και στο στεγνό ο Valentino Rossi δείχνει να έχει σοβαρό πρόβλημα στο Silverstone, σε μια πίστα που ούτως ή άλλως δεν του αρέσει και ιδιαίτερα.

 

«Φέτος δεν έχω δυσκολευτεί τόσο πολύ στο στεγνό και αυτό με ανησυχεί», παραδέχεται ο Ιταλός άσος. «Στους τελευταίους αγώνες οι αντίπαλοί μας έχουν πλησιάσει πολύ».

 

«Πίστευα ότι θα ήμασταν γρήγοροι, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ακόμα κι ο Lorenzo, που συνήθως είναι γρήγορος εδώ, δυσκολεύτηκε. Ήταν πιο γρήγορος στον ένα γύρο, αλλά ο ρυθμός μας ήταν ίδιος».

 

Η αιτία του προβλήματος είναι «...το μπροστινό ελαστικό, εκεί ακριβώς που καταφέρναμε στις άλλες πίστες να κάνουμε τη διαφορά. Όταν έχουμε θέμα με το μπροστινό, τότε ακολουθούν κι άλλα προβλήματα».

 

«Νομίζω ότι και οι χαμηλές θερμοκρασίες επηρέασαν αρνητικά τη μοτοσυκλέτα μας. Επίσης για το μπροστινό μ’ αρέσει το μαλακό, αλλά δεν θ’ αντέξει όλο τον αγώνα. Με το σκληρό είναι πιο δύσκολο και το ίδιο ισχύει και για το πίσω».

 

Ο Vale ελπίζει το ζέσταμα αύριο να είναι στο στεγνό, αν και παραδέχεται ότι μπορεί ο χρόνος αυτός (20λ) να μην είναι αρκετός. Επίσης: «Υπάρχει κίνδυνος αύριο να ξεκινήσουμε με ένα ελαστικό που δεν έχουμε βάλει ποτέ εδώ».

 

Οι βασικοί του αντίπαλοι για αύριο είναι οι «...Vinales, Iannone και ο Marquez. Δεν είμαι πολύ μακριά τους, αλλά μετά από 5-6 γύρους αρχίζουν τα προβλήματα για μένα. Στις στροφές παραμένω πλαγιασμένος περισσότερο κι αυτό πιέζει τα ελαστικά».

 

Τουλάχιστον θα ξεκινήσει μπροστά τους. «Αυτή η δεύτερη θέση είναι σημαντική, με βροχή ή χωρίς. Ήμουν τυχερός γιατί έστησα τη μοτοσυκλέτα καλά στις ΕΔ4. Στην αρχή δεν μου άρεσε το set-up».

 

«Η ομάδα είχε δίκιο που μου πρότεινε να κρατήσω τη μοτοσυκλέτα με το παλιό πλαίσιο. Ήμουν σίγουρος ότι θα ήμουν γρήγορος με τη βροχή».

 

Ακόμα κι έτσι όμως, με τα πολλά προβλήματα στο στεγνό και την καλή παρουσία στο βρεγμένο, ο Rossi προτιμά να γίνει ο αγώνας στο στεγνό!

 

«Για την ώρα είμαι πιο γρήγορος στη βροχή, αλλά όπως και να ‘χει προτιμώ στεγνό αγώνα. Πρέπει να είμαι γρήγορος και σ’ αυτές τις συνθήκες. Υπάρχει χρόνος... σήμερα βράδυ και αύριο το πρωί».

 

Όσο για τους Marquez και Iannone; «Ο Marquez ήταν γρήγορος σήμερα το πρωί. Μπορεί ν’ αποφασίσει να ρισκάρει, βλέποντας ότι εγώ κι ο Lorenzo δυσκολευόμαστε».

 

«Ο Iannone θα ξεκινήσει από την τρίτη σειρά, αλλά είναι πολύ γρήγορος. Θα κερδίσει αμέσως θέσεις. Η Ducati κάνει τη διαφορά στις ευθείες κι αυτό θα τον βοηθήσει».

Επόμενο άρθρο »

Αναποδιά για Dovizioso

« Προηγούμενο άρθρο

Iannone: Τα κατέστρεψε όλα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA