• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Η συνέντευξη Τύπου
Τι δήλωσαν οι παρευρισκόμενοι
Νέα 01/09/2016 - 21:58

Ξεκίνησε και επίσημα ο 12ος Γύρος της φετινής αγωνιστικής σεζόν, με τη συνέντευξη τύπου που έλαβε χώρα στην πίστα του Silverstone.

 

Όπως κάθε φορά στο Βρετανικό GP, τα σχόλια για το απρόβλεπτο του καιρού είχαν την τιμητική τους. Πρώτος, όπως συνηθίζεται, πήρε το λόγο ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία.

 

 Ο Marquez σχολίασε: «Ελπίζω την Κυριακή ο καιρός να είναι όπως σήμερα. Σ’ αυτή την πίστα, στο στεγνό, νιώθω καλά. Κάθε χρόνο είμαι ανταγωνιστικός. Ξέρω ότι και ο Jorge είναι γρήγορος».

 

«Θα κοιτάξω όμως να είμαι συγκεντρωμένος στο δικό μου γκαράζ. Αν τελικά βρέξει, τότε θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε όπως και στους προηγούμενους Γύρους».

 

Από το 2010, όταν το Silverstone επέστρεψε στο Ημερολόγιο Αγώνων, μόνο ο Marquez και ο Lorenzo έχουν κερδίσει αγώνα στο στεγνό. Ο Jorge έχει τρεις νίκες έναντι μίας του Marquez.

 

«Από την αρχή, από το 2010, ένιωθα πολύ καλά εδώ», είπε ο Lorenzo. «Πέρυσι στη βροχή ήμουν 4ος αλλά όχι πολύ μακριά από τη νίκη κι έτσι ήταν ένας καλός αγώνας. Το Silverstone είναι καλό για την Yamaha».

 

«Επίσης νομίζω ταιριάζει και στο στυλ μου. Είναι μεγάλη και με διαφορετικές στροφές, έτσι θα δούμε αν με τα νέα ηλεκτρονικά και με τα Michelin θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

 

«Έχουμε τις δυνατότητες να νικήσουμε στο στεγνό και σιγά-σιγά θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και στο βρεγμένο».

 

Ο Valentino Rossi ξεπέρασε τον ομόσταυλό του στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας αυτός στη δεύτερη θέση. Ο Ιταλός άσος κέρδισε πέρυσι στο βρεγμένο, αλλά θέλει κι αυτός να γίνει ο αγώνας στο στεγνό.

 

«Αυτή η πίστα είναι μια από τις πιο δύσκολες για μένα όλη τη σεζόν. Το 2010 δεν ήμουν εδώ, με την Ducati ήταν δύσκολα και η αίσθησή μου με την πίστα δεν είναι φανταστική. Βελτιώνεται όμως χρόνο με το χρόνο».

 

«Πέρυσι πήραμε τη νίκη αλλά στο βρεγμένο. Στο στεγνό οι Marquez και Lorenzo είναι πιο γρήγοροι. Πρέπει να βρούμε τα μυστικά της πίστας».

 

«Πάντα ήμουν δυνατός στο βρεγμένο, αλλά προσωπικά - όπως και οι περισσότεροι αναβάτες - θέλω να γίνει ο αγώνας στο στεγνό. Είναι πιο διασκεδαστικό».

 

Μέχρι στιγμής ο καιρός και η βροχή έχουν χαρίσει δυο νίκες σε ιδιωτικές ομάδες φέτος, οπότε είναι λογικό να αμφιταλαντεύονται οι αναβάτες τους ως προς τις προτιμήσεις τους για την Κυριακή.

 

«Μ’ αρέσει η Αγγλία γιατί εδώ πήρα την πρώτη μου νίκη», είπε ο Hector Barbera. «Ίσως στο βρεγμένο να είναι καλύτερα για τους δορυφορικούς. Επιστρέφει και η αυτοπεποίθησή μου κι είμαι πιο γρήγορος τώρα».

 

Ο Eugene Laverty βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου, με το μέλλον του να έχει ξεκαθαριστεί καθώς τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στα SBK-Motul με Aprilia.

 

«Το Brno ήταν φανταστικό! Ήμουν μερικά δευτερόλεπτα πίσω από τον Marquez κι έβλεπα το βάθρο», σχολίασε. «Έτσι κι εδώ θέλω να είναι βρεγμένο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει».

 

«Είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες, ταιριάζει στο στυλ μου και σε συνδυασμό με τον κινητήρα της Ducati, νομίζω ότι μπορούμε να είμαστε δυνατοί».

 

Πάντως ο Crutchlow, παρά το ότι κέρδισε στο βρεγμένο στον προηγούμενο Γύρο, συντάσσεται με τους εργοστασιακούς στο θέμα του καιρού!

 

«Ελπίζω να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Φέτος είναι πολλοί οι ανταγωνιστικοί στο βρεγμένο και στο στεγνό. Ελπίζω όμως να είναι στεγνός! Όλοι πιστεύουν ότι θα θέλω βρεγμένο, αλλά πραγματικά ελπίζω να γίνει ο αγώνας στο στεγνό».

Επόμενο άρθρο »

ΜΟΤΟ GP SILVERSTONE

« Προηγούμενο άρθρο

Επιστρέφει (λογικά) ο Miller

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA