• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έκαναν τη σωστή επιλογή!
Ο Baz αποφασισμένος να δικαιώσει την Avintia
Νέα 30/08/2016 - 10:05

Η φετινή σεζόν δεν δικαίωσε τον Loris Baz, τουλάχιστον στο πρώτο μισό της όταν συγκέντρωσε μόλις 8 βαθμούς, έναντι 65β του Barbera.

 

Πέρα από τα υπόλοιπα, είχε και τον τραυματισμό στο Mugello - όπου έσπασε το πόδι του - κι έχασε τους αγώνες σε Καταλονία και Assen.

 

«Ο τραυματισμός ήρθε στο χειρότερο σημείο, όταν έπρεπε να δείξω τις δυνατότητές μου, αλλά η ομάδα ήταν πραγματικά πολύ καλή μαζί μου».

 

«Μου είπαν να μην ανησυχώ και να μην βιαστώ να επιστρέψω και να πάρω το χρόνο μου μέχρι να γίνω τελείως καλά. Μετά υπογράψαμε και το νέο συμβόλαιο».

 

Η ομάδα του συζητούσε με τον Stefan Bradl, ωστόσο ο Γερμανός δεν δέχτηκε τους όρους που του προσφέρθηκαν κι έτσι ανανέωσε για μια ακόμη χρονιά ο Baz.

 

«Παρά τους εννέα πολύ άσχημους πρώτους αγώνες, ήξεραν ότι είχα πολύ καλή παρουσία στις χειμερινές δοκιμές και γνώριζαν τις δυνατότητές μου».

 

«Το χειμώνα πάλευα με τον Hector και βλέπουμε που είναι τώρα στην κατάταξη. Θέλω να τους δείξω ότι έκαναν τη σωστή επιλογή».

 

Τη νέα σεζόν ο Barbera θα έχει στη διάθεσή του την Desmosedici GP (ή GP16) ενώ ο Loris Baz - όπως και φέτος - θα είναι με μια μοτοσυκλέτα δυο χρόνων (την GP15).

 

«Φυσικά και θα ήθελα την GP16, αλλά και με μια μοτοσυκλέτα δυο ετών μπορείς να πάρεις πολύ καλά αποτελέσματα, όπως δείχνει φέτος ο Hector».

 

«Αν καταφέρω και κάνω την ίδια σεζόν που κάνει φέτος, τότε νομίζω ότι αυτό θα αρκεί για να έχω καλύτερη μοτοσυκλέτα την επόμενη χρονιά».

 

Τέλος, ο Baz μίλησε και για τα SBK-Motul, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι εκεί πάλευε για βάθρα και νίκες, δεν έχει μετανιώσει που έκανε το βήμα για το MotoGP.

 

«Όχι, όχι καθόλου. Το σκέφτηκα πολύ πριν αποφασίσω να έρθω στο MotoGP. Είχα συμβόλαιο από την Kawasaki στα χέρια μου και ήθελε μόνο την υπογραφή μου».

 

«Όμως ήθελα πάρα πολύ να έρθω εδώ και πιστεύω ότι πρέπει να το κάνεις όσο πιο νέος γίνεται. Χρειάζεσαι χρόνο να μάθεις τη μοτοσυκλέτα».

 

«Έκανα καλή πρώτη σεζόν και η δεύτερη είναι δύσκολη, αλλά γίνεται καλύτερη. Έχω μια ακόμη ευκαιρία του χρόνου, που θα είμαι μόνο 24χρ.»

 

«Έτσι θα έχω χρόνο να μάθω τη μοτοσυκλέτα αλλά και να επιστρέψω στα SBK αν κάτι δεν πάει καλά εδώ».

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Και τώρα Silverstone

« Προηγούμενο άρθρο

Pata Yamaha: Νέος κινητήρας/πλαίσιο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA