• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Η ώρα του Silverstone!
Το Βρετανικό GP προ των πυλών
Νέα 29/08/2016 - 13:26

Η επόμενη στάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών είναι το Silverstone, μια ιστορική πίστα μήκους 5,9χλμ και ένα από τα πιο θεαματικά και μοντέρνα GP στο Ημερολόγιο.

 

Στο Silverstone, μέσα στην πατρίδα του, φτάνει ως νικητής ο Cal Crutchlow, αλλά είναι ο Jorge Lorenzo αυτός που έχει «κατακτήσει» την Βρετανική πίστα.

 

Το 2010, όταν το MotoGP επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Silverstone, ο Lorenzo πήρε την pole, έκανε τον ταχύτερο γύρο και κέρδισε με διαφορά πάνω από 6δ τον δεύτερο!

 

Την επόμενη σεζόν είχε μια πτώση στο βρεγμένο, αλλά το 2012 επέστρεψε δριμύτερος κατακτώντας και πάλι τη νίκη. Το 2013 είχαμε την εκπληκτική του μάχη για την pole με τον - νεοφερμένο τότε - Marc Marquez.

 

Οι κατατακτήριες προμήνυαν το τι θα ακολουθούσε και οι δυο αναβάτες δεν απογοήτευσαν τους θεατές του αγώνα. Οι δυο τους μάχονταν μέχρι την τελευταία στροφή, με τον Lorenzo να κερδίζει ίσως τον πιο θεαματικό αγώνα που έγινε ποτέ στην πίστα!

 

Το 2014 και πάλι ήταν οι Lorenzo και Marquez που πάλεψαν για τους 25β, με τον δεύτερο αυτή τη φορά να παίρνει τη ρεβάνς από τον αντίπαλό του. Φέτος ο Lorenzo θα προσπαθήσει να προσθέσει ακόμα μια νίκη στο ενεργητικό του.

 

Ο Marquez από την πλευρά του μπορεί να αρκεστεί σε 2ες θέσεις μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος και πάλι να πάρει τον Τίτλο, μιας και απολαμβάνει μια διαφορά 53β από τον Rossi (2ο).

 

Ο Marquez είναι ο μόνος από το σχηματισμό εκκίνησης που έχει σταματήσει τον Lorenzo στο στεγνό Silverstone! Για την ώρα οι προβλέψεις λένε ότι δεν θα βρέχει την Κυριακή, αλλά ποτέ κανείς δεν ξέρει με τον καιρό στην Αγγλία!

 

Ο Rossi ήταν ο κερδισμένος στη μάχη για τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, ανεβαίνοντας στο βάθρο στο Brno και ξεπερνώντας για 6β τον ομόσταυλό του στη βαθμολογία.

 

Ο Ιταλός φαίνεται ότι στρέφει το ενδιαφέρον του στη μάχη για τη δεύτερη θέση, κάτι που βγαίνει ως συμπέρασμα από τις δηλώσεις του μετά και το τέλος του GP στο Brno.

 

Ο Vale ήταν αυτός που κέρδισε πέρυσι στη βρεγμένη Αγγλική πίστα, προερχόμενος από το πρώτο του βάθρο εκεί, το 2014. Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα ελπίζει σε μια ανάλογη με την περσινή εμφάνιση.

 

Ο Dani Pedrosa κατέχει το ρεκόρ πίστας στο Silverstone (από το 2013!) αλλά φέτος τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τον βετεράνο της Repsol Honda.

 

Ο Dani είχε πάρει την τρίτη θέση το 2013 στην πίστα, το 2014 έμεινε τέταρτος έχοντας ανακοινώσει πριν λίγο το πρόβλημα με το arm-pump το οποίο έλυσε με εγχείριση στις αρχές του 2015.

 

Εκείνη τη σεζόν ο Pedrosa πήρε την 5η θέση στη βροχή, ενώ φέτος ψάχνει ακόμα την πρώτη του νίκη, έχοντας κερδίσει τουλάχιστον από μια φορά σε κάθε του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.

 

Οι μνήμες της Αυστρίας και του 1-2 για την Ducati δεν έχουν ξεθωριάσει, παρά τον δύσκολο αγώνα στην Τσεχία, με τα προβλήματα των ελαστικών. Σε μια γρήγορη πίστα όπως είναι το Silverstone, η Desmosedici μπορεί να ξεδιπλώσει τις αρετές της.

 

Οι Βρετανοί περίμεναν 35 χρόνια για να δουν κάποιον συμπατριώτη τους να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου της μεγάλης κατηγορίας και σίγουρα η υποστήριξη στο πρόσωπο του Cal Crutchlow θα είναι μεγάλη!

 

Ο Cal κατάφερε να πάρει μια πανάξια νίκη στην Τσεχία και παρά το ότι η παράδοση δεν είναι μαζί του στο Silverstone, φτάνει στην πίστα με πολύ ανεβασμένη ψυχολογία.

 

Φυσικά οι Άγγλοι θα υποστηρίξουν ένθερμα και τον Scott Redding, ο οποίος έχει ένα βάθρο εκεί το 2012 στην Moto2, μια μεγαλειώδη νίκη την επόμενη σεζόν ενώ έκανε πολύ καλό αγώνα στο Silverstone το 2015.

 

Τα νεότερα για τον άλλο Βρετανό της παρέας, τον Bradley Smith, δεν είναι ευχάριστα καθώς ο τραυματισμός του στο Oschersleben ήταν πιο σοβαρός απ’ ότι θα ήθελε και θα χάσει τόσο το Silverstone, όσο και το Misano.

Επόμενο άρθρο »

Moto3: Η Ongetta θέλει Fenati

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Τίτλος στην Suzuki!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA