• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Brno: θρίαμβος Crutchlow!
Από 15ος στην αρχή, νίκησε με 7,2δ ο Βρετανός στο τέλος
Νέα 21/08/2016 - 23:21

Όλα πάνε καλά αυτό το διάστημα στον Cal Crutchlow! Πριν λίγες ημέρες η γυναίκα του έφερε στον κόσμο την κορούλα τους και σήμερα ο Βρετανός πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του σε GP!

 

Βέβαια όπως θα έλεγε στις πρώτες του δηλώσεις στο parc ferme μετά το τέλος  του αγώνα, κανέναν συναίσθημα - ούτε η νίκη σε GP - δεν συγκρίνεται με τη γέννηση του παιδιού σου!

 

Η βροχή είχε σταματήσει περίπου μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, αλλά με την πίστα να είναι πολύ βρεγμένη, αυτός κηρύχθηκε - όπως ήταν λογικό - βρόχινος.

 

Τα ελαστικά έπαιξαν το ρόλο τους σήμερα στη νίκη, με τον Βρετανό να έχει την έμπνευση πριν τον αγώνα και να βάζει μπροστά και πίσω τα σκληρά βρόχινα της Michelin! Ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά για τον Crutchlow σε μια πίστα που στέγνωνε!

 

Ο Βρετανός στο δεύτερο μισό του αγώνα ήταν ασυγκράτητος και πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του, αφήνοντας πίσω του τον δεύτερο πάνω από εφτά δευτερόλεπτα!

 

Παράλληλα ήταν και η πρώτη νίκη Βρετανού αναβάτη σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας εδώ και 35 χρόνια, με τον Barry Sheene να κερδίζει για τελευταία φορά το 1981.

 

Δυνατός στο δεύτερο μισό, όταν άρχιζε να στεγνώνει η πίστα, ήταν και ο Rossi που ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου! Ήταν 12ος στην αρχή (ο Cal είχε πέσει μέχρι την 15η θέση) αλλά το σκληρό πίσω που είχε, έκανε τη διαφορά στο τέλος.

 

Έτσι ο Ιταλός άσος κατάφερε να περάσει τον Lorenzo στη βαθμολογία, με τον Ισπανό να μην μπορεί να κάνει τίποτα σ’ αυτές τις συνθήκες που δεν του αρέσουν καθόλου. Βέβαια ο Jorge είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμό στα μισά του αγώνα και έκανε γύρους στο 2:09 και έναν στο 2:08, (ο 3ος Marquez δεν είχε ούτε έναν στο 08) όταν αποκολήθηκε ένα ολόκληρο κομμάτι από το κέντρο του μπροστινού του ελαστικού και αναγκάστηκε να μπει και να ρισκάρει με τα σλικ! Στον επόμενο γύρο ξαναμπήκε στα πιτς για να πάρει τη βρόχινη μοτοσυκλέτα που με ίδιο μαλακό μπροστινό δεν αντιμετώπισε πρόβλημα μέχρι το τέλος! 

 

Το ίδιο έκανε λίγο πριν και ο Bradley Smith, αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν η λάθος απόφαση αφού και οι δυο επέστρεψαν και πάλι για να αλλάξουν δεύτερη φορά μοτοσυκλέτα!

 

Ο Marquez έκανε καλό αγώνα σε δύσκολες συνθήκες και κατάφερε να πάρει την 3η θέση, με μαλκά ελαστικά και μπροστά και πίσω!, Έμεινε μπροστά από τον εκπληκτικό Baz (φορούσε και αυτός σκληρά βρόχινα και στις δύο ρόδες του), που μαζί με την 5η θέση του Barbera έδωσαν μεγάλη χαρά στην Avintia.

 

Εξαιρετική ήταν η έκτη θέση και για τον Eugene Laverty, με τον Petrucci να τον ακολουθεί και τον Iannone να τερματίζει τελικά όγδοος. Ο Ιταλός ήταν μπροστά στην αρχή, αλλά στο τέλος - όπως φάνηκε από τις κάμερες - το μπροστινό του ελαστικό είχε διαλυθεί τελείως στο κέντρο, όπως αυτό του Lorenzo! Έτσι οι Ducati που όσο η πίστα ήταν βρεγμένη είχε τις 4 πρώτες θέσεις, δεν είδε καμία μοτοσυκλέτα της στο βάθρο! 

 

Πρόβλημα έντονο με το μπροστινό ελαστικό είχε και ο Dovizioso - ενώ ήταν σε θέση βάθρου - ο οποίος πήγε στα pits, φόρεσε τα ενδιάμεσα αλλά δεν τον κράτησαν στον αγώνα καθώς λίγο αργότερα εγκατέλειψε.

 

Το Brno θα το θυμάται για πολύ καιρό ο Rabat που πήρε την 10η θέση, ενώ ένας από τους μεγάλους χαμένους ήταν και ο Redding που - όπως οι περισσότερες Ducati - ήταν στις πρώτες θέσεις στην αρχή, αλλά με την πίστα να στεγνώνει η φθορά στο μαλακό μπροστά ελαστικό του ήταν τεράστια (αποκόλληση και αυτός) κι έμεινε 15ος. Έτσι η Ducati που αρχικά είχε 4 μοτοσυκλέτες στις 4 πρώτες θέσεις, όσο η πίστα ήταν βρεγμένη, δεν είδε καμία μοτοσυκλέτα της στο βάθρο! 

Επόμενο άρθρο »

A.Espargaro: Δεν το πιστεύω αυτό φέτος!

« Προηγούμενο άρθρο

Απογοητευμένος ο Iannone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα