• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ducati: «Επικίνδυνες» τακτικές
Με την κατάργηση των «φτερών» μας έπληξαν
Νέα 19/08/2016 - 19:24

Η Ducati εξέφρασε εκ νέου τη δυσαρέσκειά της για την κατάργηση των αεροδυναμικών βοηθημάτων («φτεράκια) από τις μοτοσυκλέτες της μεγάλης κατηγορίας τη νέα σεζόν.

 

Όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, ο Gigi Dall΄Igna επανέλαβε ότι τα θέματα ασφαλείας που προφασίστηκαν οι υπόλοιποι είναι απλά δικαιολογίες, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω καθώς πρόσθεσε ότι είναι και επικίνδυνο!

 

Ο DallIgna μίλησε παρουσία και των υπόλοιπων τριών κατασκευαστών (πλην της Aprilia) σε συνέντευξη τύπου που διεξήχθη σήμερα στο Brno της Τσεχίας.

 

«Τα χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά το 2015 κι επομένως έχει περάσει ενάμιση χρόνος από τότε που τα έχουμε. Σε όλο αυτό το διάστημα είχαμε πολλές πτώσεις και όμως καμμία ένδειξη ότι είναι επικίνδυνα».

 

«Το να χρησιμοποιείς την ασφάλεια ως πρόφαση για να καταργούνται τα φτεράκια είναι κάτι επικίνδυνο για το άθλημα».

 

«Και αυτό επειδή η ασφάλεια είναι κάτι σημαντικό και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για να μειώνεται η απόδοση ενός ανταγωνιστή σου».

 

Επιπλέον ο DallIgna τόνισε ότι και ο δεύτερος λόγος - για τα χρήματα - δεν στέκει μιας και «...τη νέα σεζόν θα έχουμε νέα αεροδυναμικά βοηθήματα που θα πρέπει να εξελίξουμε κι έτσι το κόστος θα αυξηθεί».

 

Δεν στάθηκε όμως μόνο στα παραπάνω ο ισχυρός άνδρας των κόκκινων και ο άνθρωπος που είναι πίσω από την επιστροφή της Ducati στις νίκες.

 

Δήλωσε ότι αυτή η κατάργηση πλήττει και όλη τη βιομηχανία μοτοσυκλέτας, καθώς χάνεται η ευκαιρία να αποκτήσει καλύτερη γνώση των αεροδυναμικών βοηθημάτων για την παραγωγή.

 

«Η βιομηχανία πρέπει να δουλέψει με τα αεροδυναμικά βοηθήματα περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν και αυτή τη στιγμή το επίπεδο γνώσης αυτού του τομέα δεν είναι υψηλό».

 

«Έτσι η κατάργησή τους θα είναι πρόβλημα και για τη βιομηχανία. Δεν θα εξελίσσουμε τέτοια βοηθήματα για το μέλλον και η γνώση θα είναι μικρή».

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Το μεγάλο ερωτηματικό;

« Προηγούμενο άρθρο

Brno Moto3: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA