• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
FIAT YAMAHA: Σε τροχιά τίτλου εν όψει Brno!
Πυρετώδης προετοιμασία για το Τσέχικο Grand Prix.
Νέα 11/08/2009 - 09:16

Ξεκούραστοι μετά τις θερινές διακοπές τους, οι δύο αναβάτες της Fiat Yamaha,Valentino Rossi και Jorge Lorenzo οδεύουν για το Brno όντας στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Παρά τον τελευταίο απογοητευτικό αγώνα του Donington, οι δύο αναβάτες παραμένουν πρώτος και δέυτερος στο Πρωτάθλημα, με τη συνέχεια να προβλέπεται συναρπαστική.

 

Το Brno είναι μια ιδιαίτερη πίστα για τον Rossi, αφού ο Ιταλός πήρε εκεί την πρώτη νίκη της καριέρας του, στα 125cc, το 1996. Από τότε, έχει προσθέσει μια νίκη στα 250cc, και τέσσερις νίκες στη Μεγάλη Κατηγορία, καθώς και τρεις δεύτερες θέσεις, στην Τσέχικη πίστα. Ο Ιταλός βρίσκεται αυτή τη στιγμή 25 βαθμούς μπροστά από τον team mate του, στην κούρσα του τίτλου.

 

Ο Lorenzο έχει επίσης εντυπωσιακές επιδόσεις στο Brno, έχοντας νικήσει εκεί μια φορά στα 125cc και δύο φορές στα 250cc, ξεκινώντας και τις δύο φορές από την pole position. Πέρσι τερμάτισε δέκατος, μια ικανοποιητική επίδοση αν σκεφτεί κανείς ότι αγωνιζόταν τραυματισμένος. Αυτό το σαββατοκύριακο έρχεται στο Brno σε πλήρη φόρμα, όντας δεύτερος στο Πρωτάθλημα και θα προσπαθήσει να κλείσει την ψαλίδα από τον Rossi.

Rossi
Rossi

 

Φέτος είναι η 40στή φορά που το Grand Prix γίνεται στο Brno, από τότε που η πίστα πρωτοχρησιμοποιήθηκε, το 1965. Σήμερα, το Brno διατηρεί το χαρακτήρα της αυθεντικής διαδρομής, με τα δραματικά chicanes και τις μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Η ισορροπημένη φύση της πίστας την καθιστά ιδανική για δοκιμές. Γι' αυτό το λόγο, η ομάδα της Yamaha, θα παραμείνει εκεί και μετά το τέλος του αγώνα για την πραγματοποίηση σημαντικών test. Ας δούμε τί δήλωσαν οι συντελεστές της ομάδας:

 

“Oι φετινές διακοπές ήταν συντομότερες από ότι συνήθως, αλλά ακόμα κι έτσι μπόρεσα να ξεκουραστώ. Ο τελευταίος αγώνας δεν ήταν και ο καλύτερος, αλλά τουλάχιστον στο τέλος πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο Brno αναμένεται μια ακόμα δυνατή μάχη. Παρά τη βαθμολογική διαφορά, δεν μπορώ να είμαι ήσυχος ούτε για ένα λεπτό, διότι οι αντίπαλοί μας είναι πολύ δυνατοί και περιμένω από όλους να δώσουν το καλύτερο εαυτό τους στο Brno. Είναι από τις αγαπημένες μου πίστες και ελπίζω να έχω ένα ακόμα καλό αποτέλεσμα”, είπε ο Rossi.

 

“Eίμαι ενθουσιασμένος για αυτόν τον αγώνα, γιατί νιώθω ότι έχω καιρό να αγωνιστώ. Οι διακοπές μου έκαναν καλό διότι είχα χρόνο να αναρώσω πλήρως και να δουλέψω για τη βελτίωση της φυσική μου κατάστασης, στο γυμναστήριο και με το φυσιοθεραπευτή μου. Νιώθω πολύ καλύτερα, από ότι στους δύο τελευταίους αγώνες και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι πάνω στη μοτοσυκλέτα. Μου αρέσει πολύ το Brno και έχω κερδίσει εκεί τρεις φορές στο παρελθόν. Ο στόχος μου είναι να παλέψω σκληρά και να ανέβω στο βάθρο”, δήλωσε ο Lorenzo.

 

“Μετά από μια σύντομη διακοπή, το Brno αποτελεί την έναρξη τριών κοντινών αγώνων πριν το πραγματικό φινάλε του Πρωταθλήματος, με τους τέσσερις τελευταίους αγώνες. Το Brno είναι μια καλή πίστα τόσο για το Valentino όσο και για τη Yamaha και ελπίζουμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το γεγονός για να μεγαλώσουμε το προβάδισμα των 25 βαθμών που ήδη κατέχουμε. Ο Valentino ήταν παντα στην κορυφή εκεί και είναι μια πίστα γεμάτη ευχάριστες αναμνήσεις για εκείνον. Μάλιστα, πέρσι στη συγκεκριμένη πίστα εξασφαλίστηκε ο τίτλος. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε πολύ καλά και προσδοκούμε να διατηρηθούμε στο ίδιο υψηλό επίπεδο, για το μεγαλύτερο δυνατό χρόνο. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των κορυφαίων αναβατών είναι συναρπαστικός και ελπίζουμε να πραγματοποιήσουμε μια εντυπωσιακή εμφάνιση”, δήλωσε ο Davide Brivio.

 

"Mια μικρή παύση για να φορτίσουμε τις μπαταρίες μας ήταν χρήσιμη εν όψει των επτά τελευταίων αγώνων. Αυτό έδωσε στον Jorge την ευκαιρία να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και βρίσκεται σε πλήρη φόρμα για το Brno. Όλη η ομάδα και ο Jorge επιθυμούν να ξεχάσουν την κακή εμφάνιση του Donington και έχουμε μεγάλο κίνητρο να κυνηγήσουμε τον Valentino για την κορυφή του Πρωταθλήματος! Από αυτό το Grand Prix ισχύει ο νέος κανονισμός για τους κινητήρες, αλλά η Yamaha έχει δουλέψει σκληρά πάνω στην ανθεκτικότητα και την αξιοπιστία του κινητήρα, οπότε πιστεύουμε ότι δε θα αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα”, ολοκλήρωσε ο Daniele Romagnoli.

Επόμενο άρθρο »

DOVIZIOSO: Με φόρα μετά το Donington.

« Προηγούμενο άρθρο

PRAMAC RACING: Πανέτοιμοι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα