• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
STONER: «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να επιστρέψω στο Estoril»
Casey Stoner, Livio Suppo και Mika Kallio μιλούν για το θέμα που προέκυψε με την απουσία του Αυστραλού από τα τρία επόμενα GP...
Νέα 10/08/2009 - 15:20
Η ομάδα της Ducati εξέδωσε δελτίου Τύπου στο οποίο επιβεβαιώνει αυτό που γράψαμε λίγο νωρίτερα, ότι δηλαδή ο Casey Stoner θα απουσιάσει από τους τρεις επόμενους αγώνες σε Brno, Indianapolis και Misano για λόγους υγείας.

Σε αυτό το διάστημα ο Αυστραλός αναβάτης θα βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση με στόχο να βρει και πάλι την καλή φυσική του κατάσταση και να επιστρέψει στη δράση στον αγώνα του Estoril στις αρχές Οκτωβρίου. Tο κενό του στα GP που θα απουσιάσει θα καλύψει ο Μika Kallio, ενώ στη θέση του Φινλανδού στο Brno θα τρέξει ο Michel Fabrizio που παίρνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike με την ομάδα της Xerox Ducati.

«Μετά από πέντε εξαιρετικά δύσκολους αγώνες λόγω της υγείας μου, επέστρεψα στην Αυστραλία για να επισκεφθώ τους γιατρούς που με παρακολουθούσαν για πολλά χρόνια. Πήραμε τη δύσκολη απόφαση να μην τρέξω στους τρεις επόμενους αγώνες του Πρωταθλήματος ώστε να αφήσω το σώμα μου να ανακάμψει από το πρόσφατο στρες. Οι γιατροί πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια του αγώνα της Catalunya υπέφερα από ένα μικρόβιο και συνέχισα να πιέζω το σώμα μου πολύ, με συνέπεια να παρουσιαστούν όλα αυτά τα προβλήματα που προκάλεσαν την κόπωση. Οι γιατροί συνεχίζουν να κάνουν διάφορα τεστ προσπαθώντας να καταλάβουν τα προβλήματα και να βεβαιωθούν ότι δεν θα ξαναεμφανιστούν. Μίλησα με τη Ducati και τους ευχαρίστησα για την κατανόηση που έδειξαν. Λυπάμαι πολύ για το εργοστάσιο, την ομάδα μου, τους χορηγούς μου και τους θαυμαστές μου και είμαι απογοητευμένος γιατί η μοτοσυκλέτα στους τελευταίους αγώνες ήταν πολύ ανταγωνιστική. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό για να επιστρέψω πανέτοιμος στην Πορτογαλία», δήλωσε ο Stoner.

Από την πλευρά του ο Livio Suppo είπε: «Προφανώς είναι δύσκολο για μας να πάμε στους τρεις επόμενους αγώνες χωρίς τον Casey, αλλά είναι ξεκάθαρο πως το σημαντικότερο πράγμα αυτή τη στιγμή είναι η υγεία του. Μαζί έχουμε ήδη περάσει κάποιες δύσκολες στιγμές όπως όταν χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση στο σκαφοειδές στο τέλος της περσινής σεζόν. Είμαστε ενωμένοι τόσο στις επιτυχίες όσο και στις δύσκολες στιγμές. Είμαστε βέβαιοι ότι οι γιατροί θα βοηθήσουν να ξεπεράσει το πρόβλημα που τον επηρεάζει από τις αρχές Ιουνίου και ότι ο Casey θα καταφέρει να πάρει μέρος στους τελευταίους αγώνες της χρονιάς. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Paolo Campinoti, που όπως πάντα, απέδειξε ότι είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής και ιδανικός συνεργάτης για την Ducati, επιτρέποντας στον Mika να οδηγήσει για την εργοστασιακή ομάδα στους τρεις επόμενους αγώνες. Ο Mika έχει μια πολύ καλή πρώτη χρονιά στα MotoGP και είμαστε χαρούμενοι που θα τον έχουμε μαζί μας».

Ο Μika Kallio δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την ευκαιρία που του παρουσιάζεται: «Όταν έλαβα το τηλεφώνημα δύσκολα μπορούσα να το πιστέψω. Είμαι περήφανος που θα τρέξω στους τρεις επόμενους αγώνες με την εργοστασιακή ομάδα. Προφανώς και δεν περιμένω ότι θα είμαι ξαφνικά ένα δευτερόλεπτο ταχύτερος γιατί οι μοτοσυκλέτες μας είναι παρόμοιες με τις εργοστασιακές, αλλά ελπίζω ότι θα πετύχω κάποια καλά αποτελέσματα για την ομάδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Paolo Campinoti (επικεφαλής της ομάδας της Pramac) που μου επέτρεψε να πάρω αυτήν την εκπληκτική ευκαιρία. Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Τέλος θα ήθελα να στείλω τις ευχές μου στον Casey και ελπίζω να τον δω και πάλι στην πίστα το συντομότερο δυνατό».

Επόμενο άρθρο »

PRAMAC RACING: Πανέτοιμοι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

« Προηγούμενο άρθρο

ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΠΟΜΕΝΑ GP O STONER!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα