• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SUZUKI: Ένας χρόνος μακριά από το βάθρο.
Προβληματισμός αλλά και πείσμα στις τάξεις της Ιαπωνικής εταιρίας.
Νέα 10/08/2009 - 14:13

Το τελευταίο βάθρο της Suzuki σημειώθηκε από τον Loris Capirossi, στο Τσέχικο Grand Prix του 2008. Αυτό φιλοδοξούν να επαναλάβουν και φέτος, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ολόκληρη τη χρονιά.

 

Μέχρι τώρα στο φετινό Πρωτάθλημα, η καλύτερη θέση τόσο του Capirossi όσο και του team-mate του, Chris Vermeulen είναι η πέμπτη, ενώ οι τελευταίοι αγώνες ήταν πραγματικά καταστροφικοί, με μια ενδέκατη θέση, να συνιστά τον καλύτερο τερματισμό τους.

 

Μετά από 10 αγώνες, η Suzuki βρίσκεται μόλις στην τέταρτη θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, δέκα βαθμούς από τη μη εργοστασιακή συμμετοχή της Kawasaki, με τον Vermeulen και τον Capirossi ένατο, και δέκατο αντίστοιχα στο Πρωτάθλημα Αναβατών. Η Suzuki χρειάζεται προφανώς νέα εξαρτήματα που θα βελτιώσουν την απόδοση της μοτοσυκλέτας. Από την άλλη πλευρά, ο νέος κανονισμός για τους κινητήρες που θα ισχύσει από αυτό το Σαββατοκύριακο (πέντε κινητήρες για κάθε αναβάτη μέχρι το τέλος της σεζόν), συνεπάγεται ότι η αξιοπιστία των νέων αυτών εξαρτημάτων θα πρέπει να έχει αξιολογηθεί επαρκώς.

Suzuki 2
Suzuki 2

 

Στο μεταξύ, ο Capirossi επιζητά απεγνωσμένα ένα βάθρο: "Ανυπομονώ να βρεθώ ξανά πάνω στη μοτοσυκλέτα. Έχουμε αρκετές δουλειές που πρέπει να τελειώσουμε, και οφείλουμε να δείξουμε ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δεν αντανακλούν τη σκληρή προσπάθεια, που έχουμε καταβάλει πρόσφατα!” δήλωσε ο Ιταλός.

 

“Πέρσι πήρα μια τρίτη θέση στο Brno, και αυτό ήταν το τελευταίο μου βάθρο, το οποίο μου φαίνεται τεράστιο διάστημα. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνω κάτι γι' αυτό. Θέλουμε σταθερά καλό καιρό όλο το Σαββατοκύριακο, ώστε να ρυθμίσουμε σωστά τη μοτσυκλέτα. Αν αυτό συμβεί, πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλό αποτέλεσμα”, ολοκλήρωσε ο Capirossi.

 

O Vermeulen, που αντιμετωπίζει προβλήματα από τον πρόσφατο τραυματισμό του στη Laguna Seca, τερμάτισε έκτος πέρσι στο Brno. "Είχαμε χρόνο για ξεκούραση και χαλάρωση, από τον τελευταίο αγώνα. Τα τραύματα μου έχουν πλέον επουλωθεί και θα είμαι 100% έτοιμος για τον αγώνα του Σαββάτου. Η διακοπή μας επέτρεψε επίσης να αναλύσουμε τις πληροφορίες από τους τελευταίους αγώνες και να πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες αλλαγές για τον αγώνα του Brno”, δήλωσε ο Αυστραλός.

 

“Μίλησα με τον Tom (αρχιμηχανικός) για τη μοτοσυκλέτα, έχουμε μερικές ιδέες και πιστεύουμε ότι μπορούμε να παρουσιάσουμε βελτίωση αμέσως – το οποίο θα είναι πολύ ευχάριστο. Τις δύο τελευταίες χρονιές τα είχα πάει αρκετά καλά στο Brno και είμαι σίγουρος ότι σ' αυτή της πίστα η GSV-R θα δείξει τον καλό της εαυτό", ολοκλήρωσε ο Vermeulen.

 

Μένει να δούμε αν τα λεγόμενα των δύο αναβατών της Suzuki, αποδειχτούν και μέσα στην πίστα.

Επόμενο άρθρο »

ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΠΟΜΕΝΑ GP O STONER!

« Προηγούμενο άρθρο

STONER: Αποσύρεται από το Brno;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα